ХРОНІКА

25.10.2012

Футбол

Футболісти запорізького «Металурга» — Олексій Белік та 17 осіб, що до нього приєдналися, — підняли бунт проти головного тренера Віталія Кварцяного. За повідомленням «Спорт–експресу», позавчора колектив не вийшов на тренування під керівництвом Кварцяного, провівши заняття самостійно. Гравці заявили, що не бажають працювати з нинішнім тренерським штабом і наполягатимуть, аби Кварцяний залишив «Металург».

* * *

Керівництво «Кривбасу» домовляється з катарським шейхом Аль–Тані про продаж третини акцій футбольного клубу. Інформацію про це з посиланням на джерела у ФК наводить сайт Kryvbas.at.ua.

Хокей

ПХЛ. «Леви» — «Донбас» — 5:3.

* * *

КХЛ. «Металург» (Нк) — «Ак барс» — 1:2, «Сибір» — «Нафтохімік» — 4:5, «Динамо» (Р) — «Трактор» — 3:5, «Слован» — ЦСКА — 2:3.

Теніс

Підсумковий турнір WTA (Стамбул, хард, призовий фонд — 4,9 млн. дол.). 1–й тур. Червона група. Серена Уїльямс (США, 3) — Анжеліка Кербер (Німеччина, 5) — 6:4, 6:1. Біла група. Агнешка Радванська (Польща, 4) — Петра Квітова (Чехія, 6) — 6:3, 6:2; Марія Шарапова (Росія, 2) — Сара Еррані (Італія, 8) — 6:3, 6:2.

* * *

Турнір ITF у м. Ізманінг (Німеччина, 75 тис. дол.). Перший раунд. Світоліна (Україна) — Ріске (США) — 6:1, 3:6, 6:3; Цуренко (Україна, 6) — Бейгельзімер (Україна) — 6:3, 1:6, 6:4.

* * *

«Челенджер» у Сеулі (100 тис. дол.). Перший раунд. Недовєсов (Україна) — де Шеппер (Франція) — 7:5, 6:7, 4:6. Пари. Недовєсов/Бубка (Україна) — Ковальчик/Пшисенжни — 4:6, 1:6.

Баскетбол

Відомий іспанський клуб «Каха Лабораль» (Віторія) вийшов на трансферний ринок у пошуках «бігмена», й однією з головних цілей клубу є український центровий Кирило Фесенко. Про інтерес клубу до гравця, якого нещодавно відрахували з табору «Чикаго», пише Sportando.net. На старті сезону в Євролізі «Каха Лабораль», маючи кадрові проблеми в передній лінії, зазнала двох поразок у двох турах.

Вільна боротьба

На Міжконтинентальному кубку в місті Хасавюрт (Росія) українські «вільники» здобули одну срібну та три бронзові нагороди. У ваговій категорії до 66 кг володарем «срібла» став Андрій Квятковський, треті місця — у Юрія Леденьова (55 кг), Павла Олійника (96 кг) та Алена Засєєва (120 кг). У традиційному турнірі взяли участь більш як 150 спортсменів із Росії, України, Грузії, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану та Туреччини, вперше змагаючись не за командні нагороди, а за індивідуальні.

Інфраструктура

НСК «Олімпійський» замовив реконструкцію касового павільйону на 9,6 млн. грн. Як повідомляє «Вісник державних закупівель», незважаючи на те, що Євро–2012 уже давно минуло, закупівля проведена в одного учасника; будівельно–монтажні та пусконалагоджувальні роботи виконає ТОВ
«Донбасінформзв’язоксервіс». Раніше ця ж компанія здійснила будівництво підстанції поряд зі стадіоном за 619,30 млн. грн.