Голуба мітка Мадонні

19.10.2012
Голуба мітка Мадонні

Концерт Мадонни в Санкт­Петербурзі, за який тисячі фанів поп­королеви виклали кругленькі суми, сподобався далеко не всім. Профспілка громадян Росії подала проти співачки позов, і тепер Московський районний суд Петербурга звинувачує її в пропаганді гомосексуалізму. Загальний збиток від дій Мадонни оцінено в більш як 300 млн. рублів (близько 10 млн. доларів).

Представники позивача переконані, що Луїза Вероніка Чікконе «шанобливо ставиться до російських законів і, отримавши повістку, з’явиться в суд або особисто, або пришле когось представляти її інтереси». «У будь­якому разі, російське законодавство дозволяє розглядати позовні матеріали без участі відповідача, — наголосила речниця Профспілки громадян Росії Дарина Дєдова. І пояснила причину позову: — На нашу думку, співачка порушила закон Санкт­Петербурга про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, які були присутні в залі під час її шоу».

Співвідповідачем у справі проходить організатор концерту Мадонни — компанія PMI. Коментуючи ситуацію, її президент Євген Фінкельштейн зауважив: «Людям нічим зайнятися. Єдині, хто займається пропагандою гомосексуалізму, — це ті організації, які про це весь час говорять».

Насправді на концерті поп­королеви нічого «такого» не було. Просто ще напередодні приїзду Мадонна заявила, що виступає проти ухваленого місцевою владою закону, який ставить на один щабель гомосексуалізм і педофілію, і «виступатиме від імені гей­спільноти, аби додати сил і натхнення тим, хто почувається пригніченим». Ця заява дуже обурила організації, які всіляко закликали владу ухвалити відповідні законодавчі зміни, і вони пікетували концерт спільно з представниками Російської православної церкви.