Дівчата Альфреда Хічкока

16.10.2012
Дівчата Альфреда Хічкока

Постать культового режисера ХХ століття Альфреда Хічкока з роками все більше вабить кінематографістів. Так склалося, що незабаром у прокат виходить одразу два фільми про метра психологічного трилера. Щоправа, обидва до українського глядача дійдуть іще не скоро.

В основі міні–серіалу Джулліана Джаррольда «Дівчина», головні ролі в якому зіграли Сієнна Міллер і Тобі Джонс, — історія зустрічі Хічкока з нордичною красунею Тіппі Хедрен (до слова, матір’ю акторки Мелані Гріффіт). Режисер зробив її зіркою, запросивши на головну роль у трилері «Птахи», а потім фактично загубив дівчині кар’єру — за те, що Тіппі відкинула його домагання. Прем’єра серіалу відбудеться 20 жовтня на американському телеканалі НВО.

Саме американці першими побачать і повнометражний фільм «Хічкок» — прем’єра у США відбудеться 1 листопада. В Австралії та Росії фільм вийде в прокат 10 січня наступного року, а в афіші українських кінотеатрів його поки що немає взагалі. Хоча проект Саші Джервасі вартий уваги бодай з огляду на свій зірковий склад. В легендарного режисера у «Хічкоку» перевтілиться сам Ентоні Хопкінс, його дружину зіграє також «оскароносна» Хелен Міррен, а компанію їм на знімальному майданчику складуть Джессіка Біл та Скарлетт Йоханссон. Білявці Йоханссон (ну любив Хічкок блондинок) дісталася роль зірки фільму «Психо» Джанет Лі, яка увійшла в історію кіно передусім завдяки своєму моторошному крику у ванні. Саме труднощам, які довелося долати режисеру, щоб зняти цю культову стрічку, присвячене кіно. Виявляється, жодна кіностудія не погоджувалася фінансувати зйомки майбутнього шедевру, і зрештою Хічкоку довелося шукати спонсорів самостійно.