ХРОНІКА

05.10.2012

Волейбол

Відкритий чемпіонат Росії. Чоловіча суперліга. 2–й тур. «Факел» (Новий Уренгой) — «Локомотив» (Харків) — 3:1 (25:22, 25:27, 25:16, 25:16).

Футзал

Українська екстра–ліга. 4–й тур. «Локомотив» (Харків) — «Спорт­лідер+» (Хмельницький) — 6:1.

Теніс

«Челленджер» у Монсі (Бельгія, призовий фонд — 106,5 тис. євро). Перший раунд. Ілля Марченко (Україна) — Річардас Беранкіс (Литва) — 6:2, 6:4.

«Формула–1»

Легендарний Міхаель Шумахер удруге — і, очевидно, востаннє — залишає «Формулу–1». Учора, перед початком Гран–прі Японії, 43–річний пілот команди «Мерседес» заявив, що цей сезон буде для нього останнім, і по завершенні чемпіонату він припинить виступи в «королівських перегонах».

Нагадаємо, що Шумахер вже йшов із «Формули–1» після сезону–2006, але в 2010 році повернувся у «великі призи». Утім після цього повернення семиразовий чемпіон світу виступав здебільшого невдало і лише раз потрапив на подіум. У кожному з сезонів «мобілізований» ветеран у загальному заліку посідав нижче місце, ніж його напарник по команді Ніко Росберг.

Минулого тижня стало відомо, що місце Червоного Барона в «Мерседесі» наступного року займе Льюїс Хемілтон, який зараз виступає за «Макларен». Варіантом для Шумі був перехід у ще слабшу «стайню» — «Заубер», де відкривалася вакансія, однак Міхаель вирішив вийти на пенсію.

Шахи

У Лондоні завершився перший етап Гран–прі ФІДЕ. У заключних двох турах, десятому й одинадцятому, львів’янин Василь Іванчук двічі зіграв унічию: чорними — з кубинцем Леньєром Домінгесом та білими — з китайцем Ван Хао. Відтак найсильніший український грос­мейстер набрав 5 очок і поділив з англійцем Майклом Адамсом сьоме–восьме місця серед 12 учасників. А першу позицію з 7 балами розділили Шахріяр Мамедьяров (Азербайджан), Борис Гельфанд (Ізраїль) та Веселін Топалов (Болгарія).