Не старіють модні ветерани

04.10.2012
Не старіють модні ветерани

Натовпи модниць і модних експертів з усього світу роз’їжджаються з Парижа — там завершився «головний» у сезоні тиждень моди. На відміну від аналогічних заходів у Нью–Йорку, Лондоні та Мілані (не кажучи вже про інші міста, які не належать до модних столиць світу), Паризький «тиждень» тривав аж дев’ять днів. Яких тільки колекцій не побачили за цей час паризькі подіуми — і молодих–талановитих дизайнерів, які вже встигли зарекомендувати себе як достойну зміну «ветеранам», і маститих метрів, і заїжджих модельєрів, що працюють у стилі «ні риба ні м’ясо», але мають достатньо амбіцій та коштів, щоб просувати свою творчість у світовому центрі моди... Але хоч би якою розмаїтою була програма Паризького тижня, є дизайнери, чий показ пропустити — просто «гріх» для справжнього знавця модних тенденцій. До таких, безперечно, належить Карл Лагерфельд, який ось уже два десятки років гідно продовжує справу великої Коко Шанель. Недарма 79–річного (а хто дасть!) кутюр’є у світі моди називають Карлом Великим.

Бездоганно відчуваючи (й задаючи) тренди сучасності, Лагерфельд підкуповує вмінням органічно поєднувати їх із невмирущою класикою, принаймні в колекціях для бренду «Шанель». Колекція метра на сезон весна/літо–2013 не стала винятком із цього правила. Як і завжди у «Шанель», не обійшлося без твіду, букле, холодних (блакитний, рожевий, сірий) тонів, чорно–білої графіки, клітинки, візерунку «полька дот» (у великий горох) тощо. З фасонів — сукні–футляри, прямі і вкорочені жакети з великими кишенями, овальні вирізи та об’ємні рукави. Білі комірці й крупні перли теж залишаються «мастхев» для шанувальниці «Шанель».

І, звісно, не забув кутюр’є про класичні стьобані сумочки, які цього разу набули чіткої прямокутної форми. Хоча про тих жінок, які нізащо не упхають усе необхідне їм причандалля в маленький клатч, Лагерфельд теж не забув — до їхньої уваги величезні сумки з круглими ручками, які можна носити як на пляж, так і на світські прийоми.