НОВИНИ ПЛЮС

27.09.2012

«Рок Січ» використає кемпінг шведів

Фестиваль, організатором якого став Олег Скрипка, тепер бере під свій патронат Київська міськдержадміністрація. Саме КМДА розповсюдила вчора інформацію про те, що «Рок Січ» на Трухановому острові стане щорічним, і не лише музичним, а ще й екстрім–фестивалем. Коли відбудеться найближчий у часі фест «Рок Січ» — наразі невідомо. Відомо лише, що фест стане українсько–шведським, і на двосторонньому форумі Київ–Стокгольм було презентовано відповідний проект, згідно з яким організатори використають кемпінг, що його облаштували шведи для своїх фанів під час Євро–2012. Отримавши патронат Олександра Попова та міжнародний статус, «Рок Січ» розширився, щонайменеше — в планах. Так, заплановано, що він матиме сім майданчиків і не одну сцену над Дніпром у вигляді козацького човна «Чайка», як це було раніше, а дві. До автентичних мотивів та рок–музики долучаться також байкери, які проводитимуть байк–парад, та любителі нестандартних авто — для них проводитимуть змагання з тюнингу.

Помер, та книги ще знаходять

Людство має шанс прочитати ще одну книгу відомого киргизького письменника Чингіза Айтматова. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, рукопис раніше не відомого роману «Земля і флейта» знайшла у кабінеті батька його донька Ширін Айтматова. У невиданому романі йдеться про чоловіка, який брав участь у найбільшій у цій республіці будові ХХ століття — прокладанні Великого Чуйського каналу — і знайшов під час робіт статую Чуйського Будди. Донька письменника припускає, що батько не наважився опублікувати цю книгу, тому що «це була надто смілива проза для тих, радянських, часів». Протягом найближчого року донька Айтматова планує видати роман, який написаний російською мовою, а потому перекласти його англійською.

Чингіз Айтматов, народний письменник Киргизії, лауреат Ленінської і тричі лауреат Державної премій СРСР, помер у 2008 році 80–річним.

Вулиця Братів Гадюкіних

Невдовзі у місті Мостиська на Львівщині з’явиться вулиця Братів Гадюкіних, точніше одного з них — лідера гурту Сергія Кузьмінського. Цю топографічну ідею приурочено до 50–річчя Кузьми.

Таке рішення мусить ухвалити 2 жовтня сесія міськради, але його ініціатори вже зраз упевнені: депутати скажуть «так». «Пісня зробила наш райцентр відомим на всю Україну. «Приїдь до мене у Мостиська» — неофіційний гімн міста. Ця вулиця за містом, там зараз голе поле, випасають кіз, зате вона розташована неподалік залізничного мосту — про що й співається у знаменитій пісні. За кілька років тут виростуть будинки», — розповідає виданню «Газета.ua» депутат Мостиської міської ради Олег Макар. Щоправда, додає він, не відомо, чи колись за життя Кузьма бував у Мостиськах.

На 5 жовтня вже заплановано офіційне свято на честь нової вулиці, яке відбудеться на площі Ринок у центрі містечка. Головними діючими особами свята стануть учасники концерту — гурти «Супервуйко», «Перкалаба», «Мох», «Гич–оркестр» та колишні музиканти з «Гадів».

«Згадати все» і видати

Голлівудська зірка минулого і екс–губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер написав мемуари про своє особисте життя і планує видати їх книгою, до якої буде додано диск із його телеінтерв’ю. Як пише газета «Дейлі Телеграф», Шварценеггер розповість про його сходження до вершини кінокар’єри, про політичну славу, про позашлюбного сина та навіть такі епізоди життя, як стосунки з домогосподаркою. Цією книгою, на думку американських оглядачів, актор прагне повернути собі втрачену популярність і, можливо, отримати нове дихання у політиці.

Допомагав Шварцу писати колишній редактор журналу Fortune Пітер Петре, а книга називається просто, зрозуміло, як і кінолегенда, яка принесла актору славу, — «Згадати все».