Дім, у якому народився Гаррі

05.09.2012
Дім, у якому народився Гаррі

Той самий de Vere House.

Кожен із фанатів магічного світу «Поттеріани» відтепер має нагоду оселитися в будинку, де, принаймні в кіноверсії, народилися Гаррі Поттер і директор школи «Гогвартс» Альбус Дамблдор. Щоправда, за раритетну хату доведеться викласти чималу суму — 950 тисяч фунтів стерлінгів (1,5 мільйона доларів США).

Як пише газета «Телеграф», ідеться про старовинний будинок de Vere House у місті Лавенгам, графство Саффолк. У завершенні кіноепопеї про пригоди юного чарівника та його друзів, двосерійному епізоді «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії», цей будинок став цілим селищем — Годриковою долиною. За сюжетом, усі будинки в ній схожі один на інший, тож і знімали їх усі в de Vere House.

Тепер цей дім — найбільш фотографована будівля Великої Британії після лондонської резиденції прем’єр–міністра на Даунінг–стріт, 10. Хоча й до того, як він потрапив у кіно про Поттера, будинку було чим похвалитися, адже зведений він іще в XIV сторіччі. А у 1498 році, за деякими даними, в домі de Vere побував король Генріх VII.

Нинішні власники обійстя живуть у ньому близько 20 років. Чому вони вирішили продати будинок, «Телеграф» не повідомляє, зате дає детальний опис приміщення. У цій оселі є три спальні, вітальня, зал для прийомів, їдальня, кухня, пральня, дві ванні кімнати і житлове горище. В окремому крилі — читальна зала, ще по одній вітальні та їдальні й дві спальні.