Отруйний цукор

29.08.2012

Цілу петицію склали жителі черкаського райцентру Тальне до Президента України Віктора Януковича. Тальнівці скаржаться главі держави на Героя України Геннадія Бобова, який є власником Тальнівського цукрового заводу, а нині ще й кандидатом у депутати від Партії регіонів по мажоритарному округу.

«Ми особисто обстежили річки Гірський Тікач і Тальянку в межах нашого міста після потужних дощів i засвідчуємо факти великооб’ємних скидів висококонцентрованих отруйних речовин iз території Тальнівського цукрового заводу в ці водойми, що потягло за собою масову загибель риби і сморід», — йдеться у зверненні, під яким підписалися понад 200 людей.

Люди в Тальному заявляють, що такий злив отрути у річку Тальянку, котра впадає у Гірський Тікач, трапляється у їхньому місті постійно. Торік, приміром, цукрозавод забруднював воду кілька разів і щоразу масово гинула риба. На їхні звернення місцева влада ніяк не реагує, прикриваючись тим, що цукроварня — то приватна територія.

Як повідомила «УМ» Вікторія Скорикова, прес–секретар прокурора Черкаської області в порядку правозахисної діяльності прокуратура Черкащини почала проводити перевірку за фактом можливого забруднення річки Тальянки та гибелі в ній риби. Водночас тальнівці відправили петицію ще й до Генеральної прокуратури.