А додому — вже як пасажир

29.08.2012

Найстаріший у світі бортпровідник виконав свій останній рейс. Позавчора в обід за київським часом 83–річний мешканець штату Колорадо Рон Акана, стюард на борту літака компанії United Airlines, здійснив рейс до Гонолулу, що на Гаваях, у звичному статусі старшого бортпровідника, а назад, у Денвер, полетів уже як пасажир. За повідомленням агенції UPI, безпе­рервний провідницький стаж Рона до виходу на пенсію розтягнувся на 63 роки.

Сам Акана родом із Гавайських островів, але в молодості переїхав на континент і влаштувався на роботу в United Airlines. Зараз це — найбільший авіаперевізник у світі. Літаки з червоно–синім логотипом «Юнайтед» курсують тисячею напрямків у 170 країн, а працюють в авіакомпанії понад 86 тисяч осіб.

За час своєї роботи Рон Акана обслуговував багатьох знаменитостей, серед яких — колишній президент США Білл Клінтон.

Дружина Акани Елізабет також працювала стюардесою в United Airlines, однак була змушена звільнитися з роботи після вступу в шлюб — такі правила авіакомпанії. Дочка Рона та Ліз, Джин, теж працює бортпровідницею.

У небі старий провідник посивів, зробившись білим, як легка хмарина. За словами 83–річного стюарда, він дуже сумуватиме за роботою, але стан здоров’я вже не дозволяє йому часто літати.

За даними UPI, Акана занесений до Книги рекордів Гіннесса як найстаріший бортпровідник «при виконанні».