ХРОНІКА

29.08.2012

Пляжний футбол

Збірна України пробилася до елітного континентального дивізіону — групи А Євроліги. На змаганнях групи В у Голландії наші посіли перше місце, здолавши Чехію (2:1), Францію (6:2) й Білорусь (1:1, пен. — 2:1).

Футбол

Чутки про можливий програш ФК «Металіст» і «Карпати» у спортивному арбітражному суді в Лозанні можуть виявитися правдою. Як стало відомо журналісту EURO.com.ua від джерела, близького до «Металіста», українські команди програли довгограючу справу про договірний матч 2008 року. Рішення винесуть 14—16 вересня, однак уже зараз нібито відомо, що попередні санкції буде підтверджено. Нагадаємо, клубам загрожує зняття 9 очок, а також грошовий штраф. Якщо так, «Металіст» втратить одну з шести завойованих «бронз».

* * *

Перша ліга. Останній матч 7–го туру. «Олександрія» — «Геліос» — 0:0.

Із МФК «Миколаїв» надалі зніматимуть очки, доки клуб не виплатить у повному обсязі заявочний внесок. Про це заявили у ПФЛ після того, як ліга зняла з «корабелів» три пункти за несплату в повному обсязі першої частини заявочного внеску для участі в турнірі першої ліги.

* * *

Воротар «Шахтаря» Олександр Рибка вирішив не продовжувати контракт із клубом і тренуватися самостійно в очікуванні завершення дискваліфікації. Нагадаємо, Рибку відсторонили від футболу на два роки за вживання заборонених препаратів.

* * *

Іспанія. Прімера. Останні матчі 2–го туру. «Вальядолід» — «Леванте» — 2:0, «Атлетико» — «Атлетик» — 4:0.

* * *

Англія. Матч 3–го туру. «Челсі» — «Рединг» — 4:2.

* * *

Росія. Прем’єр–ліга. Останній матч 6–го туру. «Кубань» — «Волга» — 6:2.

Гандбол

Запорізький «ЗТР» виграв турнір у Польщі, здолавши у фіналі «Сталь» (Мелець) із рахунком 35:33.

Баскетбол

Чоловіки. Чемпіонат Європи–2013. Відбірковий етап. Група С. 5–й тур. Угорщина — Кіпр — 77:64, Австрія — Хорватія — 75:82.

Турнірне становище: Хорватія — 4 перемоги/0 поразок, Україна — 3/1, Угорщина — 2/2, Австрія — 1/3, Кіпр — 0/4.

Хокей

ХК «Білий барс» змінює прописку. Команда, що досі базувалася у Броварському районі, з нового сезону переїжджає до Білої Церкви.