Перемога на курорті

28.08.2012

Після важкого двобою в Києві з фаворитами групи — хорватами — чоловіча збірна України поїхала в гості до аутсайдерів–кіпріотів. І хоча підсумок матчу, що відбувся у п’ятницю в Нікосії, навряд чи в когось викликав сумніви ще до початку, легкої курортної прогулянки в наших не вийшло. «Синьо–жовті» таки взяли гору з переконливою різницею в 21 очко, але ще перед заключною 10–хвилинкою їхня перевага вимірювалася всього сімома пунктами, а одного разу навіть скорочувалася до чотирьох.

Фінішний спурт підопічних Майка Фрателло розвіяв останні надії команди господарів і їхніх 200 фанів на трибунах. Цього разу американський тренер гостей дав достатньо часу гравцям, яких переважно тримає на заміні. Дмитро Забірченко й Максим Пустозвонов довели свою потрібність, назбиравши на двох 29 очок. У кіпріотів найрезультативнішим став натуралізований американець Ентоні Кінг.

Тож перше коло кваліфікації Євробаскету–2013 наші завершили з трьома перемогами й однією поразкою. Перебуванню збірної України на чільному рядку таблиці могли завадити лише хорвати — «картаті» вчора грали в Австрії.

Черговий поєдинок українці зіграють післязавтра з командою Угорщини. Аби впевнено почуватися надалі, у місті Печ нашим потрібно вигравати. Хоча раніше в Угорщині ми тричі зазнавали фіаско.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи–2013. Кваліфікаційний етап. Група С. 4–й тур. Хорватія — Угорщина — 89:65, Кіпр — Україна — 47:68 (10:16, 12:14, 16:15, 9:23; Кінг (13) — Забірченко (15), Пустозвонов (14), Буртт (9), Дроздов (8)).

Турнірне становище. Україна — 3 перемоги/1 поразка, Хорватія — 3/0, Австрія, Угорщина — 1/2, Кіпр — 0/3.

* * *

Жінки. Молодіжний чемпіонат Європи (U–20, Угорщина). Фінал. Іспанія — Росія — 59:46.

Матч за сьоме місце. Україна — Білорусь — 79:62.

Пройшовши два групові відбори, у чвертьфіналі підопічні Лариси Єщенко поступилися голландкам, які зрештою стали четвертими. Сьоме підсумкове місце України — доволі пристойне серед 16 збірних–учасниць. При цьому дніпропетровка Аліна Ягупова ввійшла до символічної п’ятірки найкраших гравчить чемпіонату.