ХРОНІКА

21.08.2012

Хокей

Меморіал Павла Забойніка (Зволен, Словаччина). «Сянок» (Польща) — «Донбас» — 1:5 (Петтерссон, Кочетков, Кашпар, Дадонов, Доніка), «Зволен» — «Донбас» — 2:5 (Кочетков, Квітченко, Кокшаров, Петтерссон, Уїлсон), «Сянок» — «Беркут» — 3:5 (Рамазанов, Кульга, Катуліс, Міхнов, Волчек), «Кадань» (Чехія) — «Беркут» — 2:4 (Рамазанов, Волчек — 2, Гонгальський), «Банська Бистриця» (Словаччина) — «Беркут» — 0:2 (Кульга, Побєдоносцев).

За регламентом турніру кожна команда зіграла по три матчі. За кращою різницею закинутих і пропущених шайб донеччани посіли перше місце, а кияни — друге.

* * *

Збірна Польщі отримала нового тренера — ним став відомий російський фахівець Ігор Захаркін. Разом із В’ячеславом Биковим він приводив збірну Росії до золотих медалей чемпіонатів світу 2008 і 2009 рр., успішно працював у ЦСКА й «Салаваті Юлаєві». Поки що Захаркін готує поляків до товариських матчів проти французів (28 і 29 серпня), після чого прийме остаточне рішення, чи залишатися біля керма «Кадри».

Нагадаємо, збірна Польщі — суперник української команди в кваліфікації на Олімпіаду–2014 і в групі В першого дивізіону ЧС–2013.

Теніс

Турнір ATP в Цинциннаті (призові – 2,825 млн. дол.). Фінал. Федерер (Швейцарія, 1) — Джокович (Сербія, 2) — 6:0, 7:6

Легка атлетика

Тричі піднімалися українці на п’єдестал етапу «Діамантової ліги», який відбувся у Стокгольмі. Стрибун потрійним Шериф Ель–Шериф із Дніпропетровська показав другий результат (17,04 м), третіми стали призери Олімпіади–2012: запоріжанка Марія Ремень — в бігу на 200 м, дніпропетровець Олександр П’ятниця — в метанні списа.

У стрибках у висоту Олена Холоша виявилася п’ятою.

Волейбол

На міжнародному турнірі в Мінську «Кримсода» з Красноперекопська програла всі три матчі й посіла останнє місце. Віце–чемпіон України серед чоловіків почергово поступився збірній Білорусі (0:3), російському «Білогор’ю» (1:3) та мінському «Будівельнику» (1:3).

Пляжний футбол

Збірна України вийшла у фінальний турнір дивізіону В Євроліги, який відбудеться у голландському місті Гаага 23–26 серпня. Там наша команда побореться за єдину путівку в еліту європейського пляжного футболу. У кваліфікаційному турнірі в Іспанії підопічні Сергія Кучеренка почергово перемогли збірні Естонії (6:4), Андорри (13:1) та Англії (8:2).

Велоспорт

Із 18 серпня по 9 вересня дорогами Іспанії їде третя за рангом супербагатоденка — «Вуельта». Україну тут представляють Денис Костюк (чоловік легкоатлетки Ольги Саладухи) та Олександр Квачук. На першому етапі минулої суботи їхня італійська «стайня» «Лямпре–ІСД» показала 16–й результат у командній гонці з роздільним стартом на 16,5 км.

А позавчора на другому відрізку (181,4 км) українці фінішували 121–м і 163–м відповідно в загальній групі з часом переможця.