Без валідолу — нікуди

17.08.2012

Перед стартом у кваліфікації Євробаскету–2013 головний тренер «синьо–жовтих», славнозвісний американець Майк Фрателло оголосив, що його завдання — вивести команду до фінальної частини з першого місця в групі. А для цього, щонайменше, треба вигравати всі домашні поєдинки. Перший крок наші зробили, хоча і з великими труднощами.

Позавчора в матчі з посередньою командою Угорщини українці цілком могли залишити майданчик на щиті. Додатковим козирем була підтримка 5 тисяч уболівальників у дніпропетровському Палаці спорту «Метеор». Доволі рівне протистояння нагадувало гойдалку: в першій половині на шість очок відривалися господарі, після великої перерви — гості. Причому угорці двічі примудрялися засмучувати «синьо–жовтих» дальніми кидками з сиреною про завершення чверті.

Утім в останній 10–хвилинці українці остаточно переломили хід двобою, вигравши завершальний відрізок «всуху» (11:0), а загалом і матч із різницею в шість пунктів. Вдало ввійшли у гру молодий центровий Кирило Натяжко та досвідчений плеймейкер Дмитро Забірченко, доповнивши результативні дні нашого «іспанця» Сергія Гладиря. Закономірно, що Фрателло назвав цю перемогу командною.

Наступним випробуванням для «синьо–жовтих» уже завтра буде виїзний двобій з австрійцями.

 

ТАБЛО

Євробаскет–2013. Кваліфікаційний етап. Група С. 1–й тур. Кіпр — Австрія — 86:89, Україна — Угорщина — 77:71 (23:20, 16:21, 18:18, 20:12; Гладир (19+8 підбир.), Кравцов (13), Буртт (12), Натяжко (11) — Ханга (21)).