«У Раді потрібні добрі кулаки»

10.08.2012

Єдиний спосіб позбутися нинішнього режиму в Україні — проголосувати на парламентських виборах за «Об’єднану опозицію «Батьківщина». Про це письменник Юрій Андрухович заявив в інтерв’ю «Буквоїду».

«Я вважаю, що треба підтримувати винятково і тільки Об’єднану опозицію — і все. Інших варіантів позбутися теперішнього режиму в нас немає. Якщо в нас і цього разу противладні голоси будуть розпорошені, то — «до побачення, Україно», — заявив письменник.

На запитання, чи пропонували йому балотуватися за партійним списком до парламенту, Андрухович відповів заперечно. «Я не є впливовою особою чи авторитетом. Взагалі, я думаю, що в парламенті нам потрібні не письменники, а добрі кулачні бійці. Останніми роками все вирішувала здатність заблокувати чи розблокувати трибуну і президію, — заявив авторитетний літератор. — Усі найзгубніші для України рішення продавлювали через розбиті носи, вивихнуті щелепи, струси мозку. І наші завжди програвали ці бої. Тобто нам у парламенті насправді потрібні свої тедеєви».

Ольга ГУК