Його водяна величність

Його водяна величність

Головною подією лондонських Ігор у вівторок, яка ще довго носитиме статус «важливо», стало здобуття американським плавцем Майклом Фелпсом 19–ї олімпійської нагороди. Вигравши в басейні «Акватік–центру» «срібло» на 200 м батерфляєм та «золото» в естафеті 4х200 м вільним стилем, 27–річний американець став найтитулованішим спортсменом в історії Олімпіад, обійшовши за цим показником українську гімнастку Ларису Латиніну, котра свого часу під прапором СРСР виборола 18 медалей. Щоправда, тріумфатор двох попередніх Олімпіад у Лондоні ніяк не може здобути своє 15–те «золото» в індивідуальних дисциплінах.

Заробітчани Лондона

Заробітчани Лондона

Уже дві золоті олімпійські медалі для Казахстану виграли натуралізовані атлети. Слідом за Зульфією Чиншанло на найвищу сходинку п’єдесталу піднялася і 26–річна Майя Манеза, теж штангістка, чинна чемпіонка світу і теж колишня громадянка Китаю. Щоправда, обидві дівчини — дунганки за національністю, а ця етнічна група китайців розсіяна лише частково по КНР, а здебільшого — по Киргизстану й Казахстану. Чиншанло народилася в Казахстані, Манеза — в Киргизстані, потім вони довгий час жили в Китаї, доки їх не покликали спортивні функціонери з Астани. Крім них, у збірній Казахстану з важкої атлетики є ще двоє екс–китайців — Арлі Чонтей і Фархад Харкі. Цікаво, що казахські імена вони взяли собі вже після зміни громадянства.

ІГРОВІ ВИДИ

ІГРОВІ ВИДИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

П’ЄДЕСТАЛ

П’ЄДЕСТАЛ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віват, «академіки»!

Віват, «академіки»!

Якщо перше олімпійське «золото» Лондона, здобуте українською шпажисткою Яною Шемякіною, мало присмак сенсації, то друга найвища нагорода була прогнозованою. Наша четвірка веслувальниць–академісток — Яна Дементьєва (капітан), Анастасія Коженкова, Наталія Довгодько і Катерина Тарасенко — здобули «золото» за явною перевагою.

Всі статті рубрики