Матіос прийняла «УДАР»

02.08.2012

З’їзд партії «УДАР» учора затвердив список кандидатів у народні депутати. Очолює його лідер партії Віталій Кличко. Друга в п’ятірці — письменниця Марія Матіос. Третім іде екс–голова СБУ Валентин Наливайченко, четверта — підприємець Оксана Продан, яка стала відомою під час Податкового майдану. Замикає першу п’ятірку заступник Кличка по партії Віталій Ковальчук. До першої десятки також увійшли народний депутат Ірина Геращенко, колишній віце–прем’єр–міністр Віктор Пинзеник, лікар Наталія Агафонова, депутат Київської облради Артур Палатний та колишній заступник міністра праці, провідний експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Серед інших, до списку «УДАРу» увійшли колишній представник Президента Януковича в Криму Сергій Куніцин, який на з’їзді зірвав бурхливі оплески словами «нам не по дорозі з голубими» (номер 15), та колишній мер Одеси — Едуард Гурвіц (17). За «мажоритаркою», серед інших, у 139–му окрузі Одеси балотуватиметься нинішній нардеп від «НУНС» Ольга Герасим’юк — раніше вона повідомила, що Арсеній Яценюк одноосібним рішенням викреслив її зі списку Об’єднаної опозиції.

Як повідомляє «Українська правда», Марія Матіос пояснила свою участь у кампанії партії «УДАР» «нестерпним болем». «Я цей вибір роблю свідомо. Я, українська письменниця, свідомо, тому що болить, аж розриває. Немає часу на поразки», — наголосила у своєму виступі авторка «Нації» й «Солодкої Дарусі».

Віталій Кличко пообіцяв після перемоги на виборах провести антикорупційну люстрацію, створивши з цією метою антикорупційне агентство: «Перевіримо кожного і звільнимо чиновників, які порушили закон». Також у програмі «УДАРу» — обрання міських голів у два тури, оскільки, за словами Кличка, «тільки тоді вони зможуть представляти більшість мешканців міста».