НОВИНИ ПЛЮС

25.07.2012

Медіа для мас

Телеканал ТВі найближчим часом не буде відновлений у мережі кабельного оператора «Тріолан». Як повідомив директор оператора Вадим Сидоренко, місце ТВі займе канал Нацбанку — БТБ, і це регламентується рішенням Нацради з питань телебачення й радіомовлення, яка зобов’язала кабельних операторів увести у свої соціальні пакети всі 32 канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення.

«Тріолан» минулої п’ятниці вимкнув опозиційний канал ТВі в 11 містах — Києві, Луганську, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві. Телевізійники називають це наступом на свободу слова.

Вибори–2012

Члени сім’ї Юлії Тимошенко не балотуватимуться в народні депутати ні за списками партії, ні за мажоритарними округами. Як заявив на прес–конференції у Дніпропетровську нардеп від БЮТ Сергій Соболєв, дочка екс–Прем’єрки Євгенія, чоловік Тимошенко Олександр і тітка Антоніна Ульяхіна, яка очолює дніпропетровську обласну організацію ВО «Батьківщина», не претендуватимуть на мандати, хоча й допомагатимуть партії під час виборчої кампанії. Також Соболєв повідомив, що саму Юлію Тимошенко буде висунуто кандидатом №1 за списками «Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Нардеп нагадав, що закон передбачає проведення позачергових виборів по «мажоритарці», тож, якщо ЮВТ не зареєструють кандидатом під час нинішньої кампанії, вона зможе дообратися згодом.

* * *

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал сумнівається в користі відеоспо­стереження на виборах. «Я не задоволений тим, що ЦВК у цьому питанні було, по суті, поставлено перед фактом. З нами ніхто не радився», — зазначив Шаповал в інтерв’ю «Коммєрсанту–Україна». Коментуючи рішення Верховної Ради виділити 1 млрд. грн. на встановлення відеокамер на всіх дільницях, голова ЦВК сказав, що «ми не настільки багаті», що підрахунок голосів випадає за рамки відеоспостереження, і навіть у Росії, де працювали відеокамери на виборах Президента, «майже не чути позитивних відгуків».

Справа Гонгадзе

Суд у справі обвинуваченого у вбивстві Георгія Гонгадзе Олексія Пукача перенесено на 4 вересня. Про це повідомила представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко. За її словами, залишилося опитати двох свідків.