«Мене взагалі обурює ситуація в Україні»

25.07.2012

Мирослав Семанів, хірург, заслужений лікар України, який минулого тижня під час зустрічі колективу Рівненської обласної лікарні з «регіоналкою» Оленою Бондаренко змусив її годину говорити українською мовою, вирішив балотуватися в депутати по одному з мажоритарних округів Рівненщини. Про це він повідомив «Україні молодій». «Вирішив іти в Раду не через приїзд Бондаренко — це була звичайна подія. Хоча те, що правляча партія хоче спаплюжити наш край, — також важливий чинник, — зазначає Мирослав Михайлович. — Мене взагалі обурює ситуація в Україні. Маю сили поборотися за нашу державу».

За словами Мирослава Семаніва, він уже підготував усі необхідні документи для реєстрації, однак поки що не визначив, яку політичну силу представлятиме. «Мене запрошують кілька партій, бо маю на Рівненщині непоганий рейтинг — був депутатом обласної ради двох скликань, зробив десять тисяч операцій», — каже лікар.

Чоловік зауважує, що провокацій після інциденту дедалі більшає. «Рівненська організація Партії регіонів розповсюдила російською мовою текст, де говорять, що «ярий націоналіст Семанів хоче голосувати за Партію регіонів. Вони просто вирвали з контексту мою репліку під час спілкування з Бондаренко — я сказав, що зроблю це, якщо вони відмовляться від закону Колесніченка, а Бондаренко підготує законопроект про скасування офшорних зон. Та вони цього ніколи не зроблять, і я це знав, і вік за Партію регіонів голосувати не буду».