Іду, іду — а піца не закінчується

25.07.2012

1172 метрів та ще 97 сантиметрів має в довжину найдовша у світі піца, яку спекли минулих вихідних в італійському місті Масса, регіон Тоскана. Для приготування гігантської страви, яку розклали вздовж набережної Лігурійського моря, використали дві тонни борошна, кілька сотень кілограмів сиру моцарела, 30 кг базиліку та десятки відер томатного соусу. Приготуванням піци–гіганта займалися впродовж 24 годин півсотні місцевих піцайоло. Не дивно, що такий витвір внесли в Книгу рекордів Гіннесса.

Після презентації страву продали по шматках і всім миром з’їли. Прибутки з цієї імпрези пішли на допомогу мешканцям регіону Емілія–Романья, які потерпіли від землетрусу у травні цього року.

Як не дивно, але попередній рекод довжини піци належав полякам. Виявляється, італо–польське суперництво в цій кулінарній галузі триває роками. Попередню піцу–велетня завдовжки 1010 м 28 см спекли в серпні 2010 року у краківському районі Блонє.

А почалося змагання у 2004 році, коли польські піцайоло виготовили піцу довжиною 134 метри. Італійці відповіли виробом завдовжки 405 метрів. І відповідатимуть у разі потреби надалі, адже піца — це найбільш італійська страва у світі.