Чиї потвори красивіші?

24.07.2012

Талісмани Олімпіади–2012 Венлок і Мандевіль — персонажі дуже примітні й неоднозначні. Свої імена невідомі істоти отримали на честь британського містечка Мач–Венлок, де в давнину вперше пройшли спортивні змагання, що нагадували Олімпіаду, і села Сток–Мандевіль, у якому відбулися перші на території Британії Паралімпійські ігри.

Уперше познайомившись із Венлоком і Мандевілем, світ здригнувся від їх потворності. Однак оргкомітет Ігор і оком не моргнув, заявивши, що веселі тваринки або чоловічки як символи великих турнірів усім уже набридли, тож настав час оригінальних рішень.

За легендою, якийсь робітник із ливарного заводу в Болтоні приніс додому дві крапельки сталі, які ожили й полюбили спорт. Так, мовляв, і народилися ці одноокі монстри.

Хоч як стараються організатори й актори, діти на вулицях усе одно часто лякаються Венлока й Мандевіля. «Ожилим краплям доведеться вступити в заочну конкуренцію з україно–польським дуетом Славека і Славка, які на тлі цих монстрів є зразком нормальності», — пише російська газета «Спорт–експрес».