І квартири будуть, і реабілітаційний центр

19.07.2012

У давньому конфлікті між черкаськими родинами, котрі виховують дітей–інвалідів, нарешті поставлено останню крапку. Свого часу «УМ» розповідала про те, як у Черкасах по вулиці Конєва було збудовано єдину в Україні багатоповерхівку для сімей з дітьми–інвалідами. А потім за недобудований перший поверх, у якому спочатку планували розмістити реабілітаційний центр, розгорівся чималий конфлікт (див. номер від 7 лютого цього року). Адже на першому поверсі вирішили добудувати ще квартири для сімей, у яких виховуються неповносправні дітки. Проте мешканці будинку цю ідею сприйняли в штики, наполягаючи, щоб там був тільки реабілітаційний центр.

Сварка за квадратні метри дійшла до обласної влади, і голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб зустрівся з конфліктуючими родинами у тій самій багатоповерхівці. Вислухавши обидві сторони конфлікту, було ухвалено рішення, що у сімей з дітьми–інвалідами й квартири будуть, і реабілітаційний центр.

Як повідомили «УМ» у прес–службі черкаської облдержадміністрації, неподалік дев’ятиповерхівки по Конєва є вільне приміщення двоповерхового дошкільного навчального закладу №12, який можна використати для створення нового обласного реабілітаційного центру для людей з обмеженими можливостями, а перший поверх багатоповерхівки все ж таки перепланувати під соціальне житло. «В садочку потрібно створити всі необхідні умови для реабілітації дітей–інвалідів. Потрібно зробити танцювальний і тренажерний зали для їхнього всебічного розвитку», — підсумовує голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. За його словами, вже найближчим часом для 16 сімей з дітьми–інвалідами нарешті вирішиться наболіле квартирне питання — вони отримають житло на першому поверсі в будинку по вулиці Конєва.