Болт як пристрасть

19.07.2012

Через злодійкуваті нахили певної частини населення в Україні можуть бути викрадені й здані на металобрухт каналізаційні люки, двигуни ліфтів, опори ліній електропередач та ще багато речей, які «погано» лежать або стоять. Але, як виявилося, красти суспільний метал можуть і в цілком благополучній Німеччині.

Так, баварська поліція зловила 54–річного місцевого жителя, який демонтував дорожні знаки. За повідомленням газети «Мюнхнер меркур», самі вказівники він не брав — «тирив» лише шурупи й гайки, якими знаки прикручені. Удома у зловмисника правоохоронці знайшли кілограми гвинтів, шурупів, гайок, цвяхів тощо.

Крадія помітив один із водіїв, коли той намагався відкрутити черговий дорожній знак. Бачачи машину, що наближається, злодій ховався, а потім виходив знову. Спостерігаючи за такою поведінкою, один із шоферів викликав поліцію.

Німець, якого поліціянти розшукували вже кілька місяців, до цього не здійснював ніяких правопорушень. За його словами, він просто «поповнював свою колекцію». І ще не факт, що покарання для клептомана буде більш–менш серйозним. Адже загальна сума збитків — 800 євро, саме стільки коштують поцуплені гвинти.

Найбільше новина про нейтралізацію крадія потішила голову місцевого будівельного департаменту Франца Мультерера. За його словами, він що тільки не робив для зміцнення дорожніх знаків, однак зловмисник все одно примудрявся їх демонтувати. Тепер Мультерер сподівається отримати всі болти назад.