Сергій Бондарчук: Не можна терпіти кремлiвських принижень

18.07.2012

Голова Центрального виконавчого комітету партії «Наша Україна», Герой України Сергій Бондарчук вважає, що після дешевих трюків Путіна до та під час робочої зустрічі двох президентів Віктор Янукович мав би остаточно відмовитися від ілюзій щодо «доброї Росії» та почати нарешті діалог із суспільством для того, щоб відстоювати український вектор.

«Прикро, що ні Харківські угоди, ні блокування Росією вільної торгівлі між нашими країнами, ні вся історія взаємовідносин України з північно–східним сусідом протягом останніх 20 чи навіть 350 років так нічому і не навчили нинішнє керівництво держави.

Як свідчить досвід, Росія ніколи не поводилася і не збирається поводитися з Україною як із рівноправним партнером. Енергетичний шантаж, інформаційний та політичний тиск — ось основні методи взаємовідносин Кремля з Україною», — заявив «нашоукраїнець».

«І нехай не тішать себе надією, що посередники на кшталт Віктора Медведчука дозволять їм задобрити Росію поступками у сфері національних інтересів України. І саме запізнення Путіна, і демонстративне розпиття шампанського перед камерами разом iз Медведчуком — це дешеві трюки однієї комбінації, мета якої — штучно зависити значимість колишнього «сірого кардинала» Кучми», — переконаний політик.

Сергій Бондарчук вважає, що приниженням є не стільки сам факт хамської поведінки глави іншої держави, який запізнився на 4 (!) години на робочу зустріч. «Приниження відбулося тоді, коли глава нашої держави мовчки ковтнув цю пігулку. Це означає, що він по–холопськи погодився з тим, що Путін має повне право — як «барін» — на таке поводження. Але найбільше приниження — це коли майже ніхто з політиків першого ешелону всередині країни публічно не висловив свого ставлення до цього хамства Путіна. На цьому тлі одиноко прозвучали заяви Віктора Балоги та екс–міністра закордонних справ Володимира Огризка.

А от об’єднана опозиція виявилася неспроможною ані захисти в парламенті українську мову, ані захистити честь самої України. В цьому і проявляється її справжня сутність — спроможність лише тихенько «підхіхікувати» Путіну», — зазначив Сергій Бондарчук.

На його переконання, опозиція і влада можуть скільки завгодно з’ясовувати стосунки всередині держави, але коли йдеться про честь країни, всі мають виступати єдиним фронтом на її захист.