Перевернута інженерія

17.07.2012
Перевернута інженерія

Будинок, який стоїть на даху. Фото з сайту itv.in.ua.

Будівельних справ майстри втілили у життя оригінальну забаганку свого замовника Ігоря Кончика за якихось два місяці. Тепер кожен відвідувач тутешнього дель­фінарію «Акваторія», на території якого розташована незвична новобудова площею 43 квадратні метри, зможе ще й випробувати свій вестибулярний апарат.

Як розповів «УМ» пан Кончик, дехто з людей справді відчуває певний дискомфорт. Ще б пак, адже стоїть будинок на землі «коньком» даху: зверху фундамент, усередині ж замість підлоги — стеля, а до підлоги, розташованої вгорі, міцно прикріплені так само догори дригом диван, стільці, стіл iз посудом і сантехніка. До повного ефекту не вистачає лише води у крані, яка б, усупереч законам фізики, лилася знизу вгору. Але над цим Ігор Кончик уже працює.

Цим проектом політ творчої фантазії підриємця, який спеціалізується саме на туристичному бізнесі (у п’яти найбільших курортних містах Криму він розгорнув постійно діючі виставки морських риб, черепах і крокодилів. — Авт.), не вичерпується. Наступний, уже двоповерховий, котедж пан Ігор збирається звести в іншому місці Ялти. А на додачу — ще й гараж поруч iз підвішеною догори машиною (швидше за все, це буде підфарбована старенька іномарка. — Авт). За словами автора незвичайної ідеї, в Україні є дві подібні споруди: готель на Прикарпатті й ресторан у Києві. Проте весь інтер’єр там звичайний, себто не перевернутий «з ніг на голову».