За фінішем Євро — старт ЧУ

За фінішем Євро — старт ЧУ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже через дев’ять днів після фінального матчу Євро–2012 в Україні стартує новий сезон: 10 липня в Луганську донецькі клуби «Шахтар» та «Металург» розіграють Суперкубок країни. А ще через три дні стартує перший тур 22–го чемпіонату України.
Відразу шість команд–середняків — «Волинь», «Карпати», «Іллічівець», «Ворскла», «Кривбас», «Таврія» — починають турнір із новими тренерами. Водночас флагманами українського футболу і надалі керують ті самі наставники. «Динамо» на чолі з Юрієм Сьоміним спробує перервати трирічне панування «Шахтаря» на внутрішній арені. Для цього «біло–сині» суттєво підсилили середню лінію, придбавши в «Тоттенхема» хорвата Ніко Кранчара та в «Дженоа» — португальця Мігеля Велозу. Натомість керманич «гірників» Мірча Луческу, який сповідує «бразильський» футбол, підживлює атаку. До Донецька переїхали колишні форварди «Металіста» та «Волині» — Марко Девич та Майкон, відповідно. Чи втрутиться в боротьбу двох грандів хтось третій — поживемо–побачимо. А от те, що судді–творці скандалів минулого сезону, Віктор Швецов та Юрій Вакс отримали від комітету арбітрів ФФУ тривалі дискваліфікації — факт. Сімферополець Вакс за помилку в матчі «Шахтар» — «Динамо» відлучений на 12 турів, а одесит Швецов, який проштрафився у протистоянні Севастополя і Запоріжжя, — до кінця липня.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віктор Леоненко: Навіть нічого не можеш — виходь на поле й бийся!

Віктор Леоненко: Навіть нічого не можеш — виходь на поле й бийся!

Урочисто-святковий настрій, що панував у країні-господарці Євро-2012, дозволив уболівальникам безболісно пережити невихід із групи команди Олега Блохіна. І якщо в Росії аналогічний результат збірної потягнув за собою низку кадрових змін, то в Україні все залишилося, як і було.
По суті, як по ходу, так і після чемпіонату Європи «синьо-жовті» уникли серйозної критики. Водночас справжні знавці футболу прагнуть більшого. До таких максималістів можна віднести й колишнього гравця київського «Динамо» та збірної України Віктора Леоненка.

Всі статті рубрики