Щастя є, про це не варто забувати!

Щастя є, про це не варто забувати!

Це тільки в анекдотах усе так просто: «Як ви розслабляєтеся? — А ми не напружуємось!». Однак щоденне життя без хвилювань уявити майже неможливо. Призвідників душевного неспокою у сучасної людини не бракує: робота, домашні клопоти, економічні негаразди, навіть погода. Як наслідок — втома, песимізм, паніка і роздратування. Та головне, що нервова напруга не тільки позбавляє радості від життя, а й згубно позначається на здоров’ї.

Звісно, стрес — не хвороба, однак саме він спричиняє або ускладнює чимало захворювань. Особливо небезпечні нервові потрясіння для літніх людей, — у них із віком слабшають захисні сили організму. Як зменшити вплив стресу і попередити розвиток спровокованих ним недуг? Цікаво, що найбільш ефективні рекомендації — найпростіші. Психологи радять дотримуватися цих нескладних правил хоча б тому, що висновки про їхню ефективність вони зробили, виходячи з реальних історій своїх пацієнтів.

Місточок до світу

Місточок до світу

У столиці буде створено спеціальний Центр реабілітації для дітей із діагнозом «аутизм». Про такі плани «УМ» повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації. За словами першого заступника начальника управління Валентини Залеської, спеціально сформована робоча група вже вирішує організаційні нюанси, зокрема визначає лікувальний заклад, на базі якого новостворений реабілітаційний центр запрацює найближчим часом.

У дитсадок — без стресу

У дитсадок — без стресу

Літо — найкращий період, аби підготувати малечу до дитячого садочка. Насамперед тому, що перед оформленням у дошкільний навчальний заклад малюк має пройти повноцінний медичний огляд та певні обстеження в дитячій поліклініці, що забирає у батьків чимало часу. А у відпускний період більше можливостей приділити цьому увагу, та й черги в кабінети фахівців значно менші, ніж зазвичай.

Всі статті рубрики