Удар у щелепу

05.07.2012

Австрійська поліція розшукує вандала, який розкрив надгробки двох великих композиторів ХІХ століття — Йоганнеса Брамса та Йоганна Штрауса — і викрав частини їхніх скелетів. В обох випадках ідеться про щелепи небіжчиків.

Як повідомляє Life News, правоохоронні органи Відня проводять масштабну пошукову операцію, знаючи дещо про злочинця, зокрема, його ініціали — OJ. Це визначили завдяки відеозапису, який зловмисник... сам надіслав владі. На плівці чоловік показав процес розкриття могил, звідки він за допомогою обценьок дістав кості видатних співвітчизників. Свої дії OJ супроводжував коментарями, з яких ясно, що це вже не перша його вилазка на Центральне кладовище Відня.

Як випливає із заяв грабіжника, він уже заволодів сотнями частин скелетів знаменитих особистостей. Тепер міська адміністрація перевіряє всі поховання на цвинтарі, зокрема могили Людвіга ван Бетховена, Франца Шуберта, Арнольда Шенберга. Якщо некромана зловлять, йому висунуть звинувачення у вандалізмі й порушенні спокою небіжчиків та «впаяють» значний тюремний термін.