Скромниця з характером

03.07.2012
Скромниця з характером

«Непримиренні розбіжності» — саме цю шаблонну причину найчастіше вказують у заяві про розлучення знаменитості, щоб не виносити на люди своєї брудної білизни. Не стала винятком і дружина Тома Круза Кейті Холмс. Днями вона подала на розлучення.

Від зіркового чоловіка Кейті вимагає аліментів на дитину й виплат, передбачених укладеним до весілля шлюбним контрактом. У якому, зокрема, сказано, що в разі розлучення вона отримає від Круза по 3 мільйони доларів компенсації за кожен рік шлюбу та будинок у Каліфорнії вартістю 35 мільйонів.

Якби подружжя прожило у шлюбі більше 11 років, Кейті дісталася б половина спільного майна, а його вартість наразі оцінюється у 275 мільйонів доларів. Та з урахуванням того, що на весіллі Том обіцяв забезпечити кохану лише «пательнею, гребінцем і котом» (такі слова є у шлюбній клятві за канонами саєнтології), Холмс має бути задоволена й тим, що їй дістануться хоч якісь гроші. А з огляду на те, що одружилися вони у 2006–му, йтиметься щонайменше про 18 «лимонів».

33–річна Кейті — третя дружина 49–річної знаменитого актора. Здавалося б, для авторитарного Круза, який до того ж схибнувся на саєнтології, скромниця Холмс була ідеальною парою, адже виконувала всі забаганки чоловіка. Навіть народжувати погодилася мовчки, оскільки саєнтологічна секта забороняє своїм послідовницям видавати якісь звуки під час пологів.

Утім, як з’ясувалося, таке життя Кейті насправді не задовольняло. А останньою краплею, за словами друзів подружжя, стало намагання Тома повністю контролювати й залучити до саєнтології їхню шестирічну дочку Сурі.

До речі, після розлучення мати хоче домогтися повної опіки над дівчинкою — саме з цієї причини Кейті подала заяву про розлучення не в Каліфорнії, де суди зазвичай присуджують батькам спільну опіку, а у Нью–Йорку, оскільки тамтешня Феміда частіше стає на бік когось одного.