Євро–2012 в оцінках

03.07.2012

Мішель Платіні, президент УЄФА:
Турнір був фантастичний!

— Польща та Україна провели фантастичний турнір, який надовго залишиться в нашій пам’яті. Гасло чемпіонату «Творимо історію разом» виявилося як ніколи точним iз точки зору економіки, інфраструктури, розвитку футболу й поліпшення соціальних умов.

Країни–господар­ки показали, що спроможні впоратися з організацією такого великого турніру. Народи цих двох держав поставилися до справи з великим ентузіазмом і високо підняли планку на майбутнє. Непросто буде надалі відповідати таким високим стандартам. Євро залишає після себе дуже важливу спадщину в двох країнах.

 

Броніслав Коморовський, президент Польщі:
Євро виграли Польща й Україна

— Хоча у фіналі немає жодної з команд–господарок, проте в одному є повна впевненість — чемпіонат Європи–2012 виграли Польща й Україна. Ми дуже хотіли, щоб цей чемпіонат став хорошою ілюстрацією співпраці між Польщею та Україною.

«Україно, вперед!» — для мене це означає, щоб Україна послідовно йшла в напрямку європейської інтеграції із Заходом.

 

Віктор Янукович, Президент України:
Свято вдалося

— Були різні політичні дії навколо Євро, але, я вважаю, свято футболу вдалося. Завдяки вболівальникам святковий настрій панував упродовж усього турніру.

 

Григорій Суркіс, глава ФФУ:
Україна довела, що є членом європейської сім’ї

— Рішення довірити фінальну стадію Євро–2012 Східній Європі було дійсно історичним для обох країн. Дякую українському уряду, який виконав усі взяті на себе зобов’язання. Україна довела, що є частиною європейської сім’ї.

Від Євро виграють і наступні покоління жителів України, адже турнір залишив нам чудову інфраструктуру.