НОВИНИ ПЛЮС

28.06.2012

Рейтинги

Оприлюднено результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 8—17 червня (опитано 2040 респондентів в усіх регіонах за репрезентативною для населення України віком від 18 років).

Якби вибори до Верховної Ради проходили зараз, до парламенту потрапило б шість політичних сил: Партія регіонів — 29,1%, ВО «Батьківщина» — 26,2%, «УДАР Віталія Кличка» — 14,5%, Компартія — 10,6%, партія Наталії Королевської «Україна — Вперед!» — 5,9%, ВО «Свобода» (Олег Тягнибок) — 5,6%.

Ще дві політичні сили мають не менше одного відсотка прихильників: «Громадянська позиція» (Анатолія Гриценка) — 2,4%, Народна партія України (Володимир Литвин) — 1,9%.

Відсотки вирахувано у відношенні до тих, хто висловив готовність узяти участь у голосуванні. В цілому у голосуванні взяли б участь 55% виборців.

Якби нині відбувалися вибори Президента, результати були б такі: Віктор Янукович — 17,4%, Арсеній Яценюк — 12%, Віталій Кличко — 9,4%, Петро Симоненко — 4,8%, Наталія Королевська — 3,4%, Олег Тягнибок — 2,5% Анатолій Гриценко — 2,4%.

Кандидатуру Юлії Тимошенко в опитування не включали, адже вона не може балотуватися.

Позиція Німеччини

Правлячий у Німеччині блок ХДС/ХСС виступає проти ізоляції України. Про це заявив член Бундестагу від ХДС/ХСС Карл­Георг Вельманн, відповідальний у блоці за зовнішню політику. «Ізоляція України від Європи — неправильне рішення. Україна є частиною Європи, і ми повинні її підтримувати, щоб вона змогла йти шляхом, який вважає правильним», — цитує Вельманна «Інтерфакс».