ХРОНІКА

26.06.2012

Фехтування

Українка Ольга Харлан стала переможницею етапу Кубка світу серед шаблісток у Чикаго. У фіналі миколаївка здолала американку Маріель Загуніс — 15:10. А от у команді наші дівчата поступилися у чвертьфіналі збірній Китаю (43:45) й посіли шосте місце.

Бокс

27–річний непереможний німець ліванського походження Мануель Чарр погодився на умови чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталія Кличка та підписав контракт на бій. Очікується, що поєдинок відбудеться 8 вересня на НСК «Олімпійський» у Києві. Причому цей двобій може стати останнім у кар’єрі 40–річного українця.

Важка атлетика

Сергій Тагіров із Дніпропетровська, який на недавньому чемпіонаті Європи у двоборстві набрав четверту суму, незабаром отримає бронзову нагороду. Річ у тім, що допінг–проба білоруса Михайла Авдєєва, котрий посів третє місце, дала позитивний результат, тож його дискваліфікували, а медаль передадуть Тагірову.

Гандбол

Відбулося жеребкування груп фінального турніру чемпіонату Європи серед жінок, який з 4 по 16 грудня відбудеться у Сербії. Українки потрапили до квартету А, де змагатимуться з командами Чехії, Норвегії та господарками.

Хокей

Чемпіон України «Донбас» напряму потрапив до «фіналу чоти­рьох» єдиного нині єврокубкового турніру — Континентального кубка, оскільки прийме змагання на своєму льоду 11–13 січня. За трофей у Донецьку битимуться також дві команди із кваліфікаційних груп та переможці останнього розіграшу — французький «Руан».

* * *

Першим номером драфту НХЛ, який відбувся у Піттсбурзі, став 19–річний російський нападник Наїль Якупов — його обрала найгірша команда минулого сезону «Едмонтон». Останні два сезони татарин суперрезультативно виступав у хокейній лізі Онтаріо.

Найбільше на драфті обрали канадців — 99. А ще 56 американців, 22 шведа, 11 росіян, 9 фінів, 6 чехів, по два хокеїсти з Данії та Латвії, француз, швейцарець, британець і білорус. Українців не драфтували.

Легка атлетика

Американець Ештон Ітон за підсумками змагань у штаті Орегон встановив новий світовий рекорд у десятиборстві — 9039 очок. Ітон поліпшив досягнення чеха Романа Шебрле, встановлене ще 2001 року, на 13 балів.

Шахи

Українка Катерина Лагно посіла лише восьме місце на Гран–прі ФІДЕ серед жінок у Казані, набравши в 11 турах п’ять очок, хоча на «екваторі» турніру лідирувала. В останніх двох партіях уродженка Львова обмежилася нічиєю з турчанкою Кемре Їлдиз і поступилася росіянці Тетяні Косинцевій.

Переможницею із 7,5 бала стала Хампі Конеру з Індії. Вона за додатковими показниками випередила колишню громадянку України, а нині представницю Словенії Ганну Музичук.

Олімпізм

Національний олімпійський комітет представив нову форму, в якій збірна України виступатиме на літніх Олімпійських іграх–2012. Екіпірувати команду продовжує фірма «Боско», а першими спортивні костюми приміряли уславлені олімпійці — члени української Академії спорту Сергій Бубка, Ніна Бочарова, Ельбрус Тедеєв, Ірина Дерюгіна, Ігор Коробчинський, Сергій Кушнірук, Іван Богдан, Віктор Налейкін.