На кону — ставка мера

21.06.2012

Комунальне господарство обласного центру Прикарпаття останнім часом, схоже на те, тероризує якась організована злочинна чи нечиста сила. Судіть самі: в період цьогорічних холодів у підвалах івано–франківських багатоповерхівок хтось масово демонтував лічильники гарячої води. Тоді міський голова Віктор Анушкевичус назвав це явище не банальними крадіжками, а «диверсією». Дещо раніше, коментуючи пошкодження безхатченками теплотраси в підвалі будинку по вулиці Довженка, він заявив, що «в місті є група людей, які роблять диверсії». І, зрештою, черга дійшла до зловмисників, котрі спеціалізуються на пошкодженні ліфтів. «Найдіть, хто це робить, — звернувся мер на оперативній нараді 19 червня в міськвиконкомі до керівників місцевих правоохоронців. — Тому, хто найде, я віддам свою зарплату. Це діють не просто злодії, це — цілеспрямована диверсія».

На додаткові фінансові стимули з власної кишені івано–франківський міський голова розщедрився не спроста, позаяк нищення ліфтів, зокрема в мікрорайоні «Позитрон», набуває загрозливого характеру. Менше доби працював ліфт після кількамісячного ремонту в багатоповерховому будинку по вулиці Симоненка, 34, як зловмисники знову вивели його з ладу. За інформацією міської служби оперативного реагування, невідомі зрізали замки на захисних решітках машинного відділення і заблокували працюючий механізм обрізком металевої труби. При цьому було пошкоджено трансформатор, гальмівна котушка та електропроводка.

Яка саме грошова винагорода очікує пильних громадян, котрі можуть вистежити ліфтових хуліганів, Віктор Анушкевичус, щоправда, не уточнив. Проте з неофіційних джерел відомо, що посадовий оклад міського голови Івано–Франківська з усіма надбавками становить трохи більше 7 тисяч гривень. І це — без вирахування податків.