НОВИНИ ПЛЮС

19.06.2012

Азаров — про євроінтеграцію за рахунок Євро

Темпи євроінтеграції України не сповільнилися, а навпаки — прискорилися, вважає Прем’єр–міністр Микола Азаров. В ефірі Харківського обласного державного телебачення глава уряду заявив, що «наше просування по шляху європейського розвитку визначається не стільки і не тільки документами, які ми підписуємо, скільки реальною роботою в країні». А робота — це, за словами Азарова, побудовані в ході підготовки до Євро–2012 сучасні залізниці, стадіони, аеропорти, готелі, ремонт Варшавської траси тощо. Крім того, зазначив Прем’єр, за останні два роки «був прийнятий новий Кримінально–процесуальний кодекс, проведено реформи судоустрою, податкову та низку інших». «Хто б що не розповідав, ми курс обрали, і цей курс буде реалізований. І полягає він у тому, що Україна повинна стати європейською країною — за рівнем життя, за рівнем громадянських і громадських свобод, за рівнем розвитку демократії, за рівнем роботи парламенту, уряду, за рівнем розвитку громадянського суспільства».

«Наша Україна» відокремилася від КОДу

Комітет опору диктатурі на засіданні минулої п’ятниці виключив зі свого складу партію «Наша Україна» — «у зв’язку із систематичним порушенням попередніх рішень КОДу та за систематичну співпрацю з режимом Януковича».

У відповідь голова політвиконкому «НУ» Сергій Бондарчук у відкритому листі до керівництва КОДу наголосив, що «ідея протидії будь–яким проявам авторитаризму та диктатури була використана Комітетом опору диктатурі винятково для реалізації власних політичних амбіцій та створення монополії на опозиційність». «Задля цього ви не гребуєте ні підміною понять, ні відвертою брехнею. І коли я чую від вас щось на кшталт «хто не з нами — той за Януковича», я бачу щось дуже схоже на виверти геббельсівської пропаганди», — зазначає голова політвиконкому «НУ». На думку Бондарчука, у КОДі є багато людей, які не поділяють рішення керівництва про виключення «Нашої України», вважаючи його хибним і навіть шкідливим для опозиційного руху. «Однак ви швиденько винесли вирок і тут же привели його у виконання — у найгірших традиціях сталінських судилищ: заочно, без врахування думки звинувачених і свідків», — пише Бондарчук. «Звичайно, я виявився поганим партнером для ваших оборудок. Увесь час я ставив незручні запитання, на які ви так і не завдали собі клопоту відповісти, та виступав з ініціативами, які не відповідали вашим планам «прихватизації» опозиційного руху», — констатував один із лідерів «НУ», назвавши ініціаторів рішення про виключення «банальними кон’юнктурниками, яким байдуже, під якими знаменами і гаслами йти у владу, — аби тільки туди потрапити».