Вибухова екскурсія

19.06.2012

Приїхав на машині, нікого не чіпав, пішов на екскурсію в музей, повернувся — а твоє авто підірвали бомбою к бісовій матері. І неабихто, а поліція. Та ще й — дбаючи про безпеку громадян.

Така малоприємна курйозна історія сталася з мешканцем міста Ньюкасл, що в Британії, Німом Хоссейні Разі. Як розповідає газета «Дейлі мейл», причиною мимовільного теракту стало підозріле паркування автомобіля поруч з адміністративними будівлями в центрі Лондона.

Хоссейні Разі приїхав до столиці, щоб оглянути визначні пам’ятки. Там у «Форді Мондео» почалися проблеми з гальмами. Незнайомий із лондонськими правилами, турист зупинив авто на відстані кількох метрів від Палати громад і Вестмінстерського абатства й викликав сервісну службу. Не сподіваючись на швидкий приїзд ремонтників, Разі вирушив на екскурсію в Букінгемський палац. А під лобовим склом залишив записку, в якій зазначив, що машина зламана, і попросив не штрафувати його.

Підозрілий «Форд» із папером на шибці привернув увагу пильного перехожого, і той викликав поліцію. Прибулі співробітники антитерористичного відомства оточили площу і евакуювали людей. За їхнім припущенням, у покинутому авто була бомба. Щоб не допустити теракту, поліцейські організували власний контрольований вибух.

Коли Разі вибіг із музею і вжахнувся долею свого авто, наспіли працівники автоінспекції — вони «порадували» Хоссейні ще й штрафом за неправильне паркування.

Тепер чоловік має намір вимагати від лондонської поліції відшкодування збитків. Або принаймні надання аналогічного транспортного засобу.

Представники Скотланд­ярду, у свою чергу, наполягають на тому, що чітко виконували інструкції і робили все необхідне, аби забезпечити безпеку громадян.