Розмови про бойкот припинилися

15.06.2012

Німецький політолог Александр Рар вважає, що після минулого вiвторка про Польщу в контекстi Євро–2012 писатимуть критично, тому що польські вболівальники, ймовірно, спровокували бійку з російськими вболівальниками у Варшавi. Тобто тут тінь упала не на Україну, а на Польщу. І на тлі того, що сталося у вiвторок, дійсно організація змагань Україною видається переконливою.

Полiтолог відзначив, що справдi зараз на екранах німецького телебачення, німецьких ЗМІ про Україну йдуть дуже позитивнi картинки. Крім того, Рар каже, що весь цей галас через Юлiю Тимошенко «пішов у тінь». А що стосується бойкоту України Європою, то коли почався чемпіонат, усі розмови про бойкот припинилися.

«Я дивлюся практично щодня передачі про Україну. Україна може собі досить легко поліпшити імідж завдяки цьому чемпіонату. Тому цей шанс потрібно використовувати», — цитує Рара сайт «Обозрєватель».

Полiтолог також відзначив, що Україну ще погано знали, і через чемпіонат Європи Україна може показати своє обличчя. «Поки мало туристів їздили до України. Але, я думаю, що після чемпіонату це може змінитися, тому що дійсно Україні вдається показати всьому світу свої прекрасні міста, своїх гостинних уболівальників. У цьому контексті, я думаю, Україну можна привітати. Підготовчу роботу видно, все переважно функціонує. Про те, що щось не діє або якісь готелі не ті — цього доки я не чув. Поки iде один позитив. Але чемпіонат лише почався. Поглянемо, як буде», — відзначив Александр Рар.