НОВИНИ ПЛЮС

12.06.2012

«Мертві душі»–2012

У Луганській області кількість виборців по округах і число виборців по дільницях, підраховане Центральною виборчою комісією, відрізняється майже на 38 тисяч (2,1 відсотка). Так, загальне число виборців у створених у Луганській області 11 виборчих округах становить 1 830 976 (постанова ЦВК від 28.04.2012 №82). А сукупне число виборців на всіх 1 406 звичайних виборчих дільницях, які складають ці округи, — 1 792 738 (постанова ЦВК від 12.04.2012, №66), повідомила Луганська обласна організація Комітету виборців України. На думку КВУ, різниця утворилася через особливість відображення у державному реєстрі відомостей про громадян, які знялися з реєстраційного обліку за попереднім місцем проживання, але з різних причин не зареєструвалися за новим. Є ризик, що такі «мертві душі» можуть потрапити у списки виборців, а їхні прізвища буде використано для організації «каруселей», вважають у Комітеті виборців.

Євро для Київради

Кожен депутат Київради безкоштовно одержав два квитки на київські матчі Євро–2012: по одному на матч збірної України та на фінал чемпіонату. Про це «Українській правді» повідомив депутат Київради від партії «УДАР» Олексій Давиденко. «Вартість квитка на матч за участю України становить 1200 гривень. Вартість квитка на фінал — 3300 гривень. Ціни — офіційні, зазначені в самих квитках», — розповів Давиденко. Таким чином, виходить, що 120 депутатів Київради одержали безкоштовних квитків на загальну суму понад 500 тисяч гривень.

Справа Тимошенко

Учора в Україну прибули спеціальні спостерігачі від Європейського парламенту у «справі Тимошенко» — екс–президент Європарламенту Пет Кокс і екс–президент Польщі Олександр Квасневський. Передбачалося, що вони вивчать касаційну справу, матимуть нагоду порозмовляти з представниками слідства та судового процесу, зустрінуться з Прем’єр–міністром Миколою Азаровим і родиною Юлії Тимошенко. Адвокат лідерки БЮТ Сергій Власенко зауважив, що він не до кінця розуміє місію спостерігачів. Зокрема, в нього виникають питання з приводу домовленості про моніторинг справи, якої раніше досяг Микола Азаров. «Нагадаю, що Азаров був допитаний у справі як свідок… Ні, я не критикую участь європолітиків. Але те, що один з учасників кримінального процесу домовляється про моніторинг, а, умовно кажучи, думку сторони Тимошенко ніхто не запитує, то тут виникає багато питань», — зазначив Власенко у коментарі «Лігабізнесінформ».