Парламент розставив усi крапки над «ё»

12.06.2012
Парламент розставив усi крапки над «ё»

Представники Молодіжної ради політичної партії «Наша Україна» з Віктором Ющенком.

Дедалі тривожніше стає останнім часом навколо питання збереження української державності.

Нам, представникам Молодіжної ради політичної партії «Наша Україна», особливо прикро від того, що долю України і українського народу вирішують здебільшого неуки, невігласи, нікчеми, політичні кретини і дешеві маріонетки, для яких Україна — це чужа країна, а українці — бидло, з яким можна просто не рахуватися.

Те, що відбувається в українському політикумі, вже навіть не театральний фарс нагадує, а є цинічно–брутальною провокацією проти українського народу.

Нас, як молоде покоління держави, ім’я якій — Україна, глибоко обурює законопроект двох відомих українофобів, Ківалова та Колесниченка, про засади державної мовної політики, який, без жодного сумніву, ставить під загрозу безпеку існування української мови як єдиної державної в Україні і фактично робить домінуючою російську, а відтак — сприяє тотальній русифікації нашої держави, при цьому маючи мало спільного з Європейською хартією регіональних мов або мов меншин, адже де–факто він захищатиме не мови, яким загрожує зникнення, а надаватиме особливих преференцій російській.

Зазначимо, що автори цього злочинного законопроекту проігнорували думку Венеціанської комісії та уповноваженого з прав національних меншин ОБСЄ, котрі піддали даний документ критиці і заявили, що він несе загрозу мові титульної, державотворчої нації, бо суттєво обмежує поле її функціонування.

Але цим провокаторам, звісно ж, все одно. Їм байдуже до України і всього українського. Їм важливо лише втовпитися в наступне скликання національного парламенту і вкотре вислужитися перед Москвою, яка, як кажуть у Європі, вже не русифікацію проводить, а «путінізацію».

І розглядати ж законопроект вирішили в Дні Росії в Україні! А як соромно за наших чиновничків, які сиділи, як вкопані, замість того, аби піднятися і вийти гордо, коли посол Зурабов обізвав наш національний Гімн «російською народною піснею», принизивши цим весь український народ! Яке убоге лакейство!!!

234 зрадницькi голоси — «ЗА». Це їхня ціна питання. А для нас — це наше майбутнє і майбутнє наших нащадків.

Прикро, що, провівши нескладний аналіз, легко можна побачити, що, крім фракції Партії регіонів і комуністів, «за» мовний законопроект проголосувало 30 нардепів, які пройшли до парламенту за списком БЮТ (іншими словами — їхні голоси були вирішальними у долі цього ганебного законопроекту). З них: 14 — перебіжники до Партії регіонів, 10 — на сьогодні позафракційні, 6 — члени групи «Реформи заради майбутнього». 27 осіб із цієї жалюгідної тридцятки — представники бізнес–структур, які, за словами колишнього члена виборчого штабу БЮТ М. Бродського, місця у прохідній частині списку БЮТ купили.

Ось такі собі однодумці добродійки Тимошенко, за яких Юлія Володимирівна, до слова, у своїх неодноразових заявах раніше обіцяла нести персональну відповідальність...

«За» проголосували і двоє з фракції Народної партії. Але ж насправді на цьому участь В. Литвина у долі сумнозвісного проекту закону не завершується. Мало хто в злощасний момент голосування за зрадницький законопроект звернув увагу на табло, яке висвічувало сектор литвинівців зеленим, тобто, очевидно, Володимир Михайлович люб’язно надав термінали депутатів фракції Народної партії для карток тушок (бо ж опозиція планувала блокування місць, де сидять тушки). Сам же пан Литвин, ясна річ, відкрито заявляє, що він проти даного законопроекту, бо на окрузі в Житомирській області, де балотуватиметься Голова Верховної Ради на майбутніх парламентських виборах, люди б йому не пробачили такого маневру з державною мовою. Тому він вирішив у інший спосіб віддячити регіоналам за їхню підтримку.

Питання тільки одне: то чим же вони всі відрізняються один від одного?..

Це зараз Юлія Володимирівна назвала проект мовного закону «авантюрним і безвідповідальним законопроектом про запровадження двомовності в Україні», «злочином проти України», але, згадавши 19 вересня 2008 року, побачимо, що позиція БЮТ була зовсім протилежною, бо тоді фракція Блоку Юлії Тимошенко, спільно з регіоналами, комуністами та литвинівцями, голосувала «за» проект закону нардепа В. Януковича «Про державну службу», який передбачав обов’язкове володіння кандидатами на посади державних службовців, крім державної, російською мовою. Кажуть, сама Тимошенко з Турчиновим приходили тоді на засідання фракції БЮТ і давали вказівку підтримати законопроект. Із 156 БЮТівців «за» проголосували тоді 144 нардепи, серед яких — пани Кожем’якін, Ляшко, Мовчан, Павловський, Косів, І. Кириленко. І лише коли депутати–нашоукраїнці пригрозили БЮТівцям своїм виходом iз коаліції, 02.10.08. законопроект було відхилено.

Ось такі патріоти — слуги нашого народу. Забувають лише, що «архіви не горять». Історія все фіксує і нічого не пробачає...

А наразі висновок такий: одні від інших нічим не відрізняються. І регіонали з комуністами, і БЮТівці зі своїми нинішніми сателітами не за українську ідею борються, а вже давно почали змагання за місця під куполом. І якщо перші служать своїм московським господарям, не приховуючи цього, то до других, які називають себе так званою «об’єднаною опозицією», є питання: що завадило Яценюку—Кожем’якіну заблокувати трибуну в день голосування за мовний законопроект?

Соромно за таких народних депутатів України!

Безперечно, вони вже давно втратили повагу до себе серед громадян. І за якими опозиційними об’єднаннями чи політичними перед­виборчими проектами вони б не ховалися, український народ більше їм не пробачить! Не пробачить байдужості, непрофесійності і знущань над цінностями, які для кожного з нас є святими.

Так і хочеться сказати: «Забирайтеся з нашої держави! Їдьте геть! Ми хочемо будувати Україну без політичного сміття і випадкових людей в українському владному істеблішменті!»

Пора покласти край цьому абсурду!

Вимагаємо від Президента України Віктора Януковича, хай висловить чітку позицію з цього приводу, а в разі, якщо, не доведи Боже, ці пройдисвіти проголосують за закон у другому читанні — чекаємо від Президента виявлення політичної відповідальності перед усім українським народом і накладення вето на цей підступний, виписаний московською рукою законопроект.

Звертаємось до українців усіх куточків нашої держави як до мудрої, політичної нації: прийшла пора очистити українську політику від блазнів і недолугих прихвоснів, які, помилково думаючи, що їм хтось дав право господарювати на нашій землі, забули, що вони тут тимчасові й небажані гості. Навіть відомій на цілий світ українській гостинності є межа. І для декого вона вже вичерпана.

Українська молодь неодмінно скаже своє слово. І не лише на виборах. Бо ми не хочемо і не будемо жити за чиїмись понятіями, зовсім для нас чужими! Ми — за нову якість політики і за нові демократичні перетворення, які здійснюватимемо вже без участі багатьох членів нинішнього українського парламенту. Але вирішальне слово — за українським народом, який більше не має права на помилку.