«Пігулка» з полуничним смаком

07.06.2012
«Пігулка» з полуничним смаком

Полуниця дуже корисна, але й небезпечна — може спричинити алергію. (з сайту ohgirl.ru.)

Полуничний сезон — у розпалі. Красиві, духмяні, поживні ягоди, які так смакують на десерт, можуть прислужитися і з лікувальною метою, кажуть медики. За словами столичного терапевта Софії Шидловської, щоденне вживання полуниці в сезон зміцнює імунітет і судини. «Ця ягода має протизапальну і протимікробну дію, — говорить Софія Михайлівна. — Скажімо, пригнічує вірус грипу. Тому, ласуючи нині соковитими ягодами, ви готуєте організм до зимового протистояння з сезонними недугами».

Аби підтримати хвору печінку, терапевт рекомендує полуничну дієту. «Упродовж тижня треба щодня з’їдати по кілограму ягід. Тим, хто потерпає від недокрів’я, така їжа допоможе поповнити запаси заліза в організмі, а саліцилова кислота, яку містить полуниця, допоможе хворим суглобам».

При жовчнокам’яній хворобі добре пити натщесерце по шiсть ложок свіжого полуничного соку, каже лікар. Оскільки полуниця має сечогінні властивості, вона добре діє на нирки, дозволяє позбутися зайвих кілограмів. Крім того, заспокоює, нормалізує сон, стабілізує обмін речовин, попереджає розвиток атеросклерозу. Полуницю рекомендують також хворим на цукровий діабет, оскільки вона спроможна знижувати рівень цукру в крові.

Однак захоплюватися полуничною терапією можна не всім. Зокрема, уважнішим до такого раціону треба бути вагітним і маленьким дітям — ягода може викликати алергічні реакції. «Якщо дошкуляють печінкові кольки, підвищене виділення шлункового соку, то пригощатися полуницею можна лише після консультації з лікарем», — застерігає Софія Шидловська.