Забави «королів»

23.05.2012
Забави «королів»

Не кожен літак уженеться за болідом «Формули–1».

Ідеї проведення гонок «Формули–1» в Україні лише час від часу виникають у головах деяких відчайдушних чиновників або фанатів автоспорту. У реальність подібного поки що не надто віриться. Але команди «королівських перегонів» не забувають про нашу країну й періодично проводять тут показові виступи.

Минулих вихідних до Києва завітала команда–чемпіон «Ф–1» — «Ред булл». Щоправда, «бики» не привезли своїх основних пілотів — Себастьяна Феттеля й Марка Уеббера, а презентували нашій публіці Даніеля Ріккардо разом із болідом. Цей 22–річний австралієць бере участь у молодіжній програмі «Ред булл», а у «Формулі–1» зараз виступає за команду «Торо россо».

Спостерiгати за дійством у столиці зібралася багатотисячна армія прихильників автоспорту. Найзавзятіші знаходили собі місця навіть на дахах будинків. Крім боліда «Ф–1», по бульвару Лесі Українки ганяв з оглушливим звуком і суперкар американської серії «Наскар». Заїздам не завадив дощ, який прогнозували синоптики, але вони, на щастя, помилилися. Шоу таки вдалося, й глядачі розійшлися задоволеними побаченим.