ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.05.2012

Олесь Доній,
нардеп від «НУНС» («Народна самооборона»)
— про способи діалогу влади й суспільства в Україні:

— Раніше влада просто розбудовувала вертолітні майданчики, а зараз іде дискусія, чи варто в такий спосіб пересуватися Президенту, бо вертоліт більш вразливий для ракети класу «земля–повітря». Тобто влада вже починає про це думати. Питання в тому, чи суспільство здатне про таке думати. Остання спроба силою усунути владу вилилася в Українську повстанську армію... Скажу відверто, мене непокоїть силовий сценарій, бо, як правило, під час таких подій гинуть найкращі.

(УНІАН)

 

Євгенія Тимошенко
дочка екс–Прем’єр–міністра
— про рішення європейців бойкотувати Євро–2012 в Україні:

— Як українка я впевнена, що більшість людей в Україні теж так думають, — ми ніколи не хотіли, щоб Україна була ізольованою. Якраз навпаки, ми хотіли, щоб чемпіонат Європи став святом спорту, свободи, гарного настрою, щоб Україна рухалася до європейських принципів у політиці, у спорті, в економіці, всюди... Але цю нагоду дискредитували дії режиму. Ми вдячні лідерам демократичних країн за те, що вони відмовилися стояти поруч із людиною, яка не може покласти край репресіям та тортурам у своїй країні.

(Бі–Бі–Сі)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про своє ставлення до кроків європейських політиків на захист Юлії Тимошенко:

— Будь–яка нормальна людина, тим більше відповідальний політик, не може залишитися байдужою, якщо дізнається про факт побиття жінки, про факт ненадання медичної допомоги тому, хто її потребує. Мені зрозуміла їхня реакція. Однак будь–яка інформація, особливо щодо резонансного політика, має бути максимально перевірена. І оцінка повинна даватися тільки в тому випадку, якщо факт стає незаперечним і ясним. І політики за це несуть відповідальність.

(Facebook)

 

Адам Міхнік,
відомий польський дисидент, редактор «Газети виборчої»
— про дії Януковича:

— Політик, який руйнує імідж власної країни в очах світу і, всупереч волі значної частини власного народу, у політичних суперечках замість сили аргументу використовує аргумент сили, копає собі політичну могилу. Більше того, він кривдить власний народ. Український народ цього не заслуговує.

 

Олександра Кужель,
лідер руху «Громадянський опір», імовірний кандидат у мери Києва від опозиції
— про молодого політика Віталія Кличка:

— У мене таке відчуття, що я бачу молодого Тігіпка... Боксер, коли переміг, він виходить із поясом: «Я чемпіон!» — і пішов далі гуляти. А в політиці все навпаки — ти, коли переміг, тільки запрягаєшся на роботу. І ось ця щоденна робота, від якої залежить життя кількох мільйонів мешканців Києва, ось це усвідомлення своєї відповідальності я б хотіла йому донести. Але він уникає зустрічі.

(ТВі)