Хворобу переможе доктор Хармс?

11.05.2012
Хворобу переможе доктор Хармс?

Лутц Хармс у Харкові. (Фото Рейтер.)

9 травня о сьомій ранку з Качанівської колонії у Харкові виїхала карета «швидкої» у супроводі автомобілів ДАІ та спецпідрозділу «Беркут». У святковий день засуджену лідерку БЮТ Юлію Тимошенко повезли не на парад, а до лікарні «Укрзалізниці», де на неї чекав лікар iз німецької клініки «Шаріте» доктор Лутц Хармс.

Журналістам та прибічникам екс–Прем’єрки побачити її не вдалося — усіх із території лікарні вигнала міліція. Напередодні Леді Ю погодилася на цю госпіталізацію за умови, що її лікуватиме лише доктор Хармс. У вітчизняному МОЗ підтвердили, що саме цей гість із Берліна розпочав у середу рекомендований міжнародною медичною комісією курс реабілітації. Утім додають, що під час оглядів та призначення процедур у палаті також буде присутній лікар–невропатолог ЦКЛ № 5 Ірина Фурса, а також лікар Качанівської колонії. Поруч із Тимошенко у палаті лікуватиметься ще одна пацієнтка з аналогічними захворюваннями.

За словами міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, тактику медикаментозного лікування та перелік рекомендованих препаратів визначає винятково Хармс. Тим більше що ліки він привіз із собою з Берліна. Першою «перемогою» доктора Хармса стало те, що пацієнтка припинила голодування, яке тривало 20 днів.

«Ми почнемо потроху виводити її зі стану голодування. Спочатку це будуть вода і соки, трохи пізніше вона почне приймати тверду їжу», — повідомив пресі доктор Лутц Хармс і додав, що у найближчі дні пацієнтці проведуть фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше і, за прогнозами, займе вісім тижнів.

Учора донька Тимошенко Євгенія разом із захисником Сергієм Власенком зібрала харчову передачу для матері, згідно з рекомендаціями доктора Хармса. Утім передати харчі вони не змогли: на дев’ятому поверсі їх зупинив конвоїр. Пенітенціарії згодом пояснили відмову у зустрічі тим, що ними із керівництвом лікарні ще не був погоджений графік можливого відвідування Леді Ю.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

«Українська влада й органи прокуратури готові до відкритого і чесного діалогу з європейськими партнерами щодо ситуації навколо Юлії Тимошенко», — заявив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін під час засідання міжнародного «круглого столу» в Європарламенті у Брюсселі. Відповідаючи на критику європейської сторони щодо випадків «вибіркового правосуддя» в Україні, пан Кузьмін заявив, що «чинною українською владою притягнуто до кримінальної відповідальності набагато більше членів правлячої партії, ніж усіх опозиціонерів, разом узятих, за всі роки існування України». Кузьмін також заявив, що повідомлення про побиття Тимошенко в колонії є «провокацією з метою дискредитації влади». Мовляв, «кому прийде в голову бити не просто жінку, а колишнього Прем’єра, до якої так прискіпливо ставляться всі європейці».

Водночас учора завідувач кафедри судово–медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти Олександр Гуров повідомив, що експерти виявили два синці на тілі Юлії Тимошенко.