Не ходив би ти, Ваньок, у солдати...

11.05.2012

Новобранці Пермського краю, які обрали альтернативний спосіб проходження військової служби, можуть замість казарм опинитися в... балеті. Про це днями на повному серйозі повідомив пермський військовий комісар Василь Луньов.

«Міністерство праці готує документацію, згідно з якою розподіляються призовники [що обрали альтернативну службу]. Хлопці можуть відправитися служити у відділення зв’язку пошти Росії, соціальні установи, де необхідна допомога з догляду за хворими людьми. Також юнаки відправляються в санаторії та інші медичні установи. Є навіть заявки на артистів балету», — сказав генерал–майор Луньов на прес–конференції. За словами військкома, «від танцюристів–новобранців не відмовилися б провідні культурні установи країни».

Прикметно, що Луньов — не якийсь там тиловий щур, а бойовий генерал. У 2008 році він брав участь у війні в Південній Осетії, був міністром оборони цієї маріонеткової республіки, командував 58–ю армією Північно–Кавказького військового округу.

За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки, 74% респондентів в РФ вважають, що кожен справжній чоловік обов’язково повинен відслужити в армії, а 78% — що армія дає юнакам важливий і корисний життєвий досвід. Виявляється, іноді це можуть бути й навички балеруна.