Іващенка «посадив» Сенченко

Іващенка «посадив» Сенченко

Нардеп від «НУНС», екс–міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що у кримінальному переслідуванні колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка (минулого тижня засудженого до п’яти років «колючки») винен депутат від БЮТ («Україна молода» володіє інформацією, що це Андрій Сенченко). «Кажу про це вперше. Мені відомо прізвище людини, яка несе особисту відповідальність за те, що Іващенка посадили у в’язницю. Навмисне не стану його називати, скажу лише, що це народний депутат iз фракції «БЮТ–Батьківщина», до того ж міністр опозиційного уряду», — запевнив Гриценко.

Мобільний — у сало

Мобільний — у сало

У ці святкові дні, починаючи від Великодня і завершуючи травневими святами, працівники пенітенціарної служби особливо пильнують. Адже родичі та знайомі засуджених бажають саме на свята побалувати їх домашніми гостинцями. Та ще й якими! Частина гостинців насправді є сюрпризами, адже в оболонці різноманітної смакоти намагаються таємно переправити за колючий дріт те, що передавати туди категорично заборонено.

До арештованих — лише на «ви»

До арештованих — лише на «ви»

Позавчора працівники Державної пенітенціарної служби відзначили 14–ту річницю від дня утворення центрального органу виконавчої влади з питань виконання покарань. Останнім часом робота ДПС постійно перебуває під контролем громадськості. Серед причин і те, що за ґратами утримують окремих колишніх урядовців — Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка, Георгія Філіпчука та інших. Оскільки їхні судові процеси відбувалися в Києві, всі вони перебували або перебувають під арештом у столичному СІЗО №13 (відома «Лук’янівка» останнім часом «засвітилася» ще й завдяки резонансному фільму журналіста ТВі Костянтина Усова, що спричинило перевірку ізолятора прокуратурою). Про умови утримання у найвідомішому ізоляторі відомих політиків, арештантський харчовий казан, відеокамери в коридорах та ставлення персоналу до арештантів говоримо з начальником управління ДПСУ у столиці та Київській області Олександром Сайком.

Всі статті рубрики