Справжній «Фермерський»

13.04.2012
Справжній «Фермерський»

Ринок вiдкривали з усiєю українською гостиннiстю. (Фото з сайту fermerskyi.ck.ua.)

У Черкасах по вулиці Смілянській запрацював сучасний оптово–роздрібний ринок «Фермерський». Його розмістили у приміщенні збанкрутілого українсько–французького підприємства практично при в’їзді в місто, що є досить зручним для виробників сільськогосподарської продукції з усієї Черкащини. Працюватиме ринок щоденно аж до 20–ї години.

Його площа — майже 13 тисяч квадратних метрів, що дозволяє розташувати 200 яток з овочами, фруктами, м’ясною, рибною, ковбасною, молочною продукцією й облаш­тувати ще стільки ж місць для торгівлі з автотранспорту («автомобілісти» матимуть змогу торгувати цілодобово). Також на «Фермерському» ринку селяни та дачники зможуть придбати саджанці дерев, кущів і посівне насіння.

«Для проведення перевірки якості продуктів, що реалізовуються, на ринку працює державна лабораторія ветеринарно–санітарної експертизи, а всю продукцію продають за доступними цінами та без посередників», — повідомляє прес–служба Черкаської облдержадміністрації.

На ринку встановлені потужні холодильники, в яких можна зберігати продукцію кілька діб, тут усім продавцям безкоштовно щодня видають комплект чистого одягу (на ринку працює власна пральня), над кожним робочим місцем є освітлення, а поруч — умивальники з холодною та гарячою водою. Самі прилавки виготовлені з граніту, а під ними проведено фреон, який дозволяє охолоджувати продукцію. На ринку здійснюють цілодобовий відеонагляд, охорону, прибирання, а також працюють безкоштовні туалети. Незабаром тут відкриють ще й ресторан швидкого харчування.

Працювати в таких умовах уже зголосилися 90 торговців зі стихійного оптового ринку по вулиці Пастерівській. Цей ринок міська влада планує закрити, адже він стоїть серед приватних будинків, на магістральному газопроводі, і до нього виробникам сільгосппродукції та споживачам незручно добиратися.

«Нині адміністрація нашого ринку веде перемовини з продавцями про те, аби ціни на продукцію були нижчі, ніж на інших міських ринках. Заради цього ми ладні піти на зменшення орендної плати», — сказала «УМ» бухгалтер ринку «Фермерський» Юлія Похилюк.