До Англії через Австралію

06.04.2012

За три з половиною місяці до початку Олімпіади міжнародні федерації вже фактично сформували склад учасників у своїх видах спорту. Одними з останніх путівки до Лондона–2012 розподіляють велосипедисти. Позавчора в Мельбурні стартував чемпіонат світу з гонок на треку. Саме після цього форуму й підрахунку рейтингових очок остаточно визначать володарів олімпійських ліцензій.

Українська збірна привезла на Зелений континент солідний десант із 12 спортсменів — сімох жінок і п’ятьох чоловіків. У перший змагальний день вони взяли участь у двох номерах програми з чотирьох. У жіночому командному спринті луганчанка Любов Шуліка та Олена Цьось із Волині посіли восьме місце. А в чоловічій гонці переслідування на 4 км — дисципліні, яка тривалий час вважалася для українців коронною, — Віталій Попков, Віталій Щедов, Олександр Лобов і Максим Поліщук показали лише 13–й результат.

Саме в цих двох видах у середу встановлювали світові рекорди. У фіналі «персьюту» британці так тікали від австралійців, що подолали дистанцію за 3 хв. 53,295 сек., вигравши у господарів усього 0,1 секунди. А у спринті німкені Міріам Вельте і Крістіна Фогель примудрилися оновити світове досягнення навіть двічі. У вирішальному заїзді вони обігнали також австралійський дует.

Завершиться чемпіонат у неділю.