...І не загрузайте у дрібницях

29.03.2012

На серці важко, а в душі оселилися безнадія і песимізм? Для того щоб кожен день дарував нам радість, слід дотримуватися кількох нескладних ритуалів, радить всесвітньо відомий канадський психолог Робін Шарм. Вони наповнюють життя новим сенсом, допомагають відновити тілесне здоров’я й душевну гармонію.

* Ритуал самоти. Щодня щонайменше 20 хвилин проводьте наодинці з собою. Без телефону, комп’ютера, телевізора. Посидьте в тиші, погуляйте на природі.

* Ритуал фізичної досконалості. Задумайтеся, яке тіло ви б хотіли мати в 70 років і що для цього робите. Більше рухайтеся, щодня помірно навантажуйте своє тіло. Підійде будь–яке фізичне навантаження: зарядка, плавання, біг, танці.

* Ритуал здорового харчування. Цигарки, алкоголь, напівфабрикати і «швидка їжа» — все це не на користь вашому організму. Приділяйте увагу правильному вибору страв.

* Ритуал знань. Читайте щонайменше 30 хвилин щодня. Весь час відкривайте для себе щось нове. Застосовуйте свої знання в житті.

* Ритуал відображення. Не забувайте аналізувати кожен прожитий день. Це допоможе зробити наступний кращим. Увечері пригадайте свої вчинки і думки, усвідомте, що зробили не так.

* Ритуал раннього пробудження. Прокидайтеся раніше, не спіть до останнього. Вранці подумайте, як би ви провели день, якби він був останнім у вашому житті.

* Ритуал музики. Нехай вас супроводжує приємна музика. Вона налаштує на позитивний лад.

* Ритуал вимовленого слова. Не допускайте негативних думок. Не лайтеся, не відгукуйтеся про когось погано, не критикуйте. Позитивний настрій і добрі думки творять дива.

* Ритуал гармонійного характеру. Працюйте над поліпшенням свого характеру, розвивайте його кращі сторони.

* Ритуал простоти. Живіть просто: концентруйтеся на головному і не загрузайте у дрібницях.