Недо–Дженна

29.03.2012
Недо–Дженна

Дженна Талакова (праворуч) серед фіналісток конкурсу«Міс Всесвіт–Канада».

Скандал на конкурсі «Міс Всесвіт–Канада»: одну з красунь відсторонили від участі на підставі того, що чотири роки тому вона була чоловіком. Відтак Дженна Талакова з Ванкувера стала знаменитою на весь світ.

У заяві оргкомітету конкурсу зазначено, що причиною дис­кваліфікації 23–річної Дженни стала її «невідповідність правилам змагання». У регламенті справді записано, що кожна учасниця має бути народжена жінкою, пише сайт Straight.com. А Талакова — одна з 65 фіналісток відбору — сама зізналася у відеоінтерв’ю: дівчинкою себе відчула у віці чотирьох років, проходила гормональну терапію з 14 років, а в 19 пережила операцію зі зміни статі. Цю заяву Талакова зробила не так давно на конкурсі краси транссексуалів у Таїланді. Тепер вона каже, що почувається не «транс–людиною, а жінкою з історією».

На підтримку стрункої білявки піднялися тисячі людей. Адже, слід визнати, Дженна справді вродлива. Під петицією за відновлення Талакової серед фіналісток підписалося вже 30 тисяч її прихильників. Це й чоловіки, й жінки, і активісти «транс»–рухів із різних країн. Вони заявляють: не так статеві органи є ознакою певної статі, як мозок. Якщо людина з дитинства вважає себе дівчинкою — чому б цій симпатичній людині не дозволити брати участь у повноцінному конкурсі краси?

«Міс Всесвіт–Канада» має бути визначена 19 травня і представлятиме свою країну на шоу «Міс Всесвіт» у грудні. Хай там як, а Дженна, котра прагне зробити кар’єру моделі, вже й так отримала потужну рекламу.