Щоб побачити Таїланд

29.03.2012

Після групового раунду кваліфікації чемпіонату світу в «єврозоні» залишилося 14 збірних–претендентів на поїздку до Таїланду. Сімка повпредів Старого світу на ЧС визначиться за підсумками раунду «плей–оф», у якому бере участь і команда України. Перший крок на шляху до «мундіалю» підопічні Геннадія Лисенчука зробили в грудні в Баку, вигравши свою «пульку» в суперечці з представниками Азербайджану, Хорватії та Македонії. Нагадаємо, той міні–турнір залишив не зовсім приємні враження. Хорвати, які не змогли пробитися до наступної стадії, звинуватили збірні України та Азербайджану у змові — мовляв, в останньо­му турі суперники зіграли матч так, аби за бортом «плей–оф» залишилися саме «картаті». Після того вже був і чвертьфінал чемпіонату Європи, де господарі–хорвати взяли в України реванш за бакинську образу й не потиснули нашим футзалістам руки. А позавчора українці реабілітувалися в Румунії. На перший матч «плей–оф» ЧС–2012 колектив Лисенчука їздив до міста Тиргу–Муреш і здобув переконливу перемогу над сусідами — 4:0.

Попри те, що румуни, так само як і наші, дійшли до чвертьфіналу чемпіонату Європи, рівної боротьби не вийшло. Забивши три м’ячі в першому таймі, надалі українці діяли на класі, переважно від оборони. У «рамці» вище всяких похвал діяв Євген Іваняк — кіпер харківського «Локомотива» відбив 13 ударів. Українці ж зробили лише вісім «пострілів», і половина з них стала результативною.

Відтак команда Лисенчука перебуває за крок до фінальної частини «мундіалю», який 2—18 листопада прийматимуть чотири тайських міста — Бангкок, Чіангмай, Пхукет і Накхонратчасіма. На цей ЧС збереться рекордна кількість учасників — 24. Але 8 квітня в Харкові ще потрібно буде закрити питання з румунами.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. «Плей–оф» у Європі (перші матчі). Румунія — Україна — 0:4 (Федорченко, 2; Струк, 6; Рогачов, 20; Журба, 34), Угорщина — Сербія — 1:0, Білорусь — Португалія — 1:7, Словенія — Чехія — 2:0, Словаччина — Іспанія — 0:4, Азербайджан — Росія — 2:3.