Золоте «павутиння»

15.03.2012
Золоте «павутиння»

Хоч би якими товстими були гаманці найбагатших людей Землі — Карлоса Сліма, Білла Гейтса та Уоррена Баффета — є одна річ, яку вони точно купити не зможуть: молодість. Проте є на світі й ті, кому пощастило розпоряджатися сумами з шістьма й більше нулями ще в молоді роки. Про це пише редакція журналу «Форбс», коментуючи свій новий рейтинг — наймолодших мільярдерів планети.

Очолив цей список цілком очікувано Марк Цукерберг — у свої 27 засновник мережі «Фейсбук» має 17,5 мільярда доларів. Хоча наймолодшим мільярдером світу є не він, а його колишній колега Дастін Московіц, якому випало народитися на вісім днів раніше. Вони з Марком жили в одній кімнаті в гуртожитку й разом замислювали «Фейсбук», проте у 2007­му Московіц пішов у самостійне плавання й заснував власну компанію. Тому й заробив «усього лише» 3,5 мільярда. Третій екс­партнер хлопців, Едуардо Саверін, узагалі «голота» — хоч і має 30 років, заробив «лише» 2 мільярда.

За кількістю грошей на другому після Цукерберга місці в рейтингу опинився син колумбійсь­кого магната Алехандро Санто Домінго. Щоправда, чоловікові вже аж 35, зате й мільярдів чимало — 9,5. Також серед молодих мільярдерів — японець Йошикацу Танака (4,3 млрд.) і тусовщик Шон Паркер (2,1 млрд.). Обидва також мають відношення до всесвітнього павутиння: перший заснував японську соціальну мережу Gree, кількість користувачів якого в усьому світі налічує понад 190 мільйонів, а другий свого часу був президентом компанії «Фейсбук».

Є в рейтингу й представниці прекрасної статі: найбагатша китаянка Ян Хуейянь (30 років) розпоряджається 4,7 млрд. доларів. Їх дівчина отримала в подарунок від батька, який передав їй свою девелоперську фірму.