Чи була курка?
Даремно ми, споживачі, не розглядаємо під скельцем збільшуваного скла написи на упаковці (дуже часто в інший спосіб не розібрати дрiбного напису). Бо якби читали, знали б, наприклад, що у пакетиках з курячою приправою для перших та других страв, як правило, 70 відсотків вмісту — це звичайна кухонна сіль. До основного інгредієнта додають ідентичний натуральному ароматизатор «курка», інколи — курячий жир або сушене м’ясо, щоправда, у дуже «смішних» дозах — один відсоток або навіть 0,02 відсотка. Чого не шкодують виробники — це сушених овочів та зелені. Якщо зварити з курячими приправами бульйон, то у ньому плаватимуть шматочки моркви чи болгарського перцю.
Шукайте кувертюр
Серед «зручних» ласощів на першому місці — магазинні вафельні торти: про запас такий можна тримати вдома на випадок раптових гостей; можна його нашвидкоруч кинути у сумку, не думаючи, що розмажеться крем. Особливо небайдужі до такого рецепту люди, які пам’ятають період радянського продуктового дефіциту. Щоправда, тепер інша проблема — який з кількох (у великих магазинах може бути й більше десяти) вибрати. Вибрати найкращий вафельний торт допоможе дослідження Центру незалежних споживчих експертиз «Тест».